back

Звернення начальника Ніжинської РВА Григорія Ковтуна з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

08 травня 2024

8 травня у День пам’яті та перемоги ми з глибокою шаною та скорботою згадуємо всіх, хто загинув у роки Другої світової війни. Війни, яка забрала життя мільйонів людей та принесла на нашу землю окупацію, звірства, бомбардування, кровопролитні бої, масові страти та Голокост.

Після Другої світової людство повторювало фразу «Ніколи знову», доносячи наступним поколінням правду про її жахи. Але війна, на жаль, повернулася. Як і тоді в далекі сорокові ми незламно відстоюємо свою свободу та незалежність, героїчно протистоїмо навалі російської орди й обов’язково переможемо!

Ми завжди шануватимемо подвиг українського народу під час Другої світової війни та ніколи не забудемо Захисників та Захисниць, які віддали життя внаслідок збройної агресії російської федерації.

Вічна пам’ять усім, хто ціною свого життя виборював волю, правду, незалежність.

Слава нашим Захисникам та Захисницям!

Слава Україні!

Начальник Ніжинської районної військової адміністрації                                                   Григорій Ковтун