09 лютого 2015

10 грудня 2014 року відбулося засідання Громадської ради при райдержадміністрації.

Засідання вів голова Громадської ради Володимир Карпенко.

Одним з найважливіших питань порядку денного засідання стало створення ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування нового складу Громадської ради на найближчі два роки. Ініціативну групу було обрано у кількості 5 осіб. До її складу ввійшли представники інститутів громадянського суспільства, зокрема, члени діючої Громадської ради та райдержадміністрації. А саме:

1. Володимир Карпенко, (районна організація ветеранів)

2. Любов Даценко, (Ніжинська спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)

3. Інга Чеботаєва, ( районна організація профспілки працівників освіти)

4. Петро Балаш, (громадська організація «Братство бджолярів України»)

5. Ніна Дерека, завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації.

Перше засідання ініціативної групи заплановано провести 25 грудня.

Засідання Громадської ради 11 вересня 2014 року

11 вересня 2014 року відбулось засідання Громадської ради при райдержадміністрації під головуваанням Володимира Карпенка, голови Громадської ради.

Про стан експлуатації та утримання доріг на території Ніжинського району інформував Петро Балаш, голова комісії, яка займалась вивченням даного питання. В ході обговорення члени громадської ради відзначили, що стан більшості доріг місцевого значення в окремих населених пунктах незадовільний. Капітальний ремонт не проводиться, а лише ямковий і то не завжди. Однією з проблем є те, що дороги розбиває транспорт сільськогосподарських підприємств.

Учасники засідання також обговорили питання суспільно-політичної ситуації в державі та воєнних дій на сході України. Кожний з виступаючих висловив свою позицію та точку зору з приводу даних подій. Зокрема, основну увагу акцентували на проблемах незадовільного матеріально-технічного забезпечення вояків, заміни застарілої військової техніки у 13 та 41 батальйонах територіальної оборони, в яких воюють наші земляки з Ніжинщини, ротації їх особового складу.

Було висловлено ряд пропозицій щодо необхідності проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи в територіальних громадах району по захисту цивільного населення в умовах війни, проведення на базі Ніжинського козацького полку навчань по військовій підготовці, посилення патріотичного виховання учнівської молоді в навчальних закладах тощо.

За результатами обговорення питань порядку денного були прийняті відповідні рішення Громадської ради.

Засідання ради від 18 лютого 2014 року

18 лютого відбулось засідання Громадської ради при райдержадміністрації, яке провів голова Громадської ради Володимир Карпенко.

В ході роботи було розглянуто ряд важливих питань порядку денного. Із звітом про діяльність комісії з питань екології виступила Валентина Щокіна, голова громадської екологічної організації «Мама-86 Ніжин», яка детально охарактеризувала суть проекту «Підвищення активності сільських жителів у вирішенні проблеми безпеки застосування агрохімікатів та пестицидів» та роботу ініціативної групи по його реалізації, а також пропозиціях до резолюції за результатами проведення розширеного семінару з питань підвищення безпеки застосування пестицидів та агрохімікатів за участю представників районної влади та громадськості.

Учасники засідання обговорили План роботи Громадської ради на 2014 рік, зокрема, основні напрямки, за якими будуть працювати тимчасові комісії. Було вирішено зосередити найбільшу увагу на таких питаннях, як стан експлуатації доріг на території Ніжинського району та підготовку до відзначення 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Також членами Громадської ради був обговорений Проект районного Плану заходів щодо реалізації у 2014 році Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні.

Участь у засіданні взяла заступник голови райдержадміністрації Людмила Сипливець, яка у своєму виступі торкнулась теми виконання попередніх пропозицій Громадської ради щодо покращення соціального та медичного захисту населення та зауважила, що планується найближчим часом провести відповідну роботу з закріпленими керівниками підприємств та установ за палатами ветеранів та інвалідів війни в Ніжинській центральній районній лікарні щодо надання спонсорської допомоги з метою поліпшення якості медичного обслуговування цієї категорії населення. Крім того, Людмила Сергіївна зупинилась на діяльності новоствореного районного Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА

Засідання Громадської ради від 24 грудня 2013 року

24 грудня відбулося чергове засідання Громадської ради при Ніжинській райдержадміністрації.

Присутні розглянули питання порядку денного:

1. Про підсумки роботи комісії з питань соціального захисту населення району.

2. Про внесення пропозицій до плану роботи Громадської ради при Ніжинській РДА на 2014 рік.

3. Про внесення пропозицій до плану проведення консультацій з громадськістю на 2014 рік.

4. Різне.

Члени Громадської ради заслухали звіт комісії з питань соціального захисту населення району та затвердили ряд пропозицій, спрямованих на підвищення ефективності роботи служб, які працюють у сфері соціального захисту. Дані пропозиції будуть оформлені належним чином та передані на розгляд керівництва райдержадміністрації.

Учасники засідання внесли пропозиції до плану роботи Громадської ради на 2014 рік. Всі вони будуть врахованні при складанні остаточного плану, який затвердять на наступному засіданні ради.

Також членами Громадської ради були обговорені пропозиції до плану проведення консультацій з громадськістю на 2014 рік.

Сектор інформаційної діяльності РДА

Відбулося чергове засідання Громадської ради

12 листопада відбулось засідання Громадської ради, в якому взяла участь заступник голови райдержадміністрації Людмила Сипливець.

Одним з важливих питань порядку денного було обговорення реалізації у районі завдання Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики.

У щорічному посланні до Верховної Ради Президент України Віктор Янукович зауважив, що ідея консолідуючої ролі громадянського суспільства для формування української громадянської нації починає наповнюватися реальним змістом.

«Підтвердженням тому є діяльність Громадської ради при райдержадміністрації як успішний результат громадської самоорганізації та впровадження громадських ініціатив у вирішенні місцевих проблем. Взаємодія та співпраця районної влади з представниками інститутів громадянського суспільства є плідною та конструктивною. Залучення громадськості до вирішення важливих питань життєдіяльності району буде продовжуватись і надалі» - наголосила заступник голови райдержадміністрації Людмила Сипливець.

В ході роботи члени Громадської ради розглянули та обговорили ще ряд важливих питань. Зокрема, про виконання Програми економічного та соціального розвитку району за 9 місяців 2013 року, про стан соціальних виплат пільговій категорії населення, про роботу тимчасових комісій по відповідним напрямкам та про реалізацію протягом літа цього року міні-проекту громадської екологічної організації «Мама-86-Ніжин» щодо активізації жителів територіальних громад с.Колісники, с.Вертіївка щодо захисту своїх прав на безпечне застосування агрохімікатів.

Голова Громадської ради Володимир Карпенко дав завдання головам тимчасових комісій підготувати письмові звіти про роботу та пропозиції до річного плану проведення консультацій з громадськістю на 2014 рік на наступне засідання Громадської ради, яке відбудеться у грудні.


Засідання Громадської ради при райдержадміністрації

16 травня 2013 року відбулося чергове засідання Громадської ради при райдержадміністрації, яке провів голова Громадської ради Володимир Карпенко.

Учасники засідання обговорили роботу раніше створених тимчасових комісій Громадської ради. Зокрема, голова комісії з питань попередження екологічних забруднень в Ніжинському районі Валентина Щокіна доповіла, що їх комісія вела активну роботу у сфері підвищення безпеки використання агрохімікатів. Зокрема, вона зазначила, що в районі були виявлені факти порушення правил безпеки застосування агрохімікатів.

Надалі основними завданнями в роботі комісії з питань попередження екологічних забруднень були визначені постійний моніторинг та підвищення рівня інформованості населення про забезпечення реалізації конституційного права громадян на безпечне довкілля. Члени ради підтримали дану ініціативу та вирішили направити офіційний запит на інформацію, яка стосується правового підгрунтя використання агрохімікатів до управління агропромислового розвитку райдержадміністрації.

Також члени ради визначилися з подальшим планом роботи для кожної з комісій та обговорили дату наступного зібрання.

Засідання Громадської ради при райдержадміністрації

12 березня 2013 року відбулося засідання нового складу Громадської ради при районній державній адміністрації, до якої увійшли 10 представників інститутів громадянського суспільства.

Провів засідання голова Громадської ради Володимир Карпенко.

У засіданні взяла участь заступник голови райдержадміністрації Людмила Сипливець.

У ході роботи було обговорено та схвалено Положення та Регламент роботи Громадської ради, створені три тимчасові комісії та окреслені основні напрямки роботи ради у 2013 році.

Сформовано склад Громадської ради при Ніжинській райдержадміністрації.

Завершила роботу ініціативна група з підготовки установчих зборів по формуванню оновленого складу Громадської ради при Ніжинській райдержадміністрації.

На останньому засіданні, яке відбулось 28 січня 2013 року ініціативна група розглянула всі заяви представників інститутів громадянського суспільства, делегованих для участі в установчих зборах.

11 лютого 2013 року за участю заступника голови райдержадміністрації Людмили Сипливець та завідувача сектора з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадскістю Ніни Дереки відбулись установчі збори інститутів громадянського суспільства для формування оновленого складу Громадської ради при райдержадміністрації.

Голова ініціативної групи Володимир Карпенко доповів присутнім про підготовчу роботу до проведення зборів, а також ознайомив кандидатів на членство в Громадській раді з законодавчою базою щодо участі громадськості в процесі формування державної політики та з документами делегованих представників на участь в установчих зборах.

Усі уповноважені представники інститутів громадянського суспільства одноголосно прийняли рішення щодо проведення відкритого голосування за весь список кандидатів у цілому. Таким чином було визначено граничну кількість членів Громадської ради, що діятиме протягом 2013-2014 років у складі 10 осіб та за результатами одноголосного вибору учасників зборів затверджено список делегованих представників ІГС. До новоствореної Громадської ради, окрім тих, хто залишився в її складі, входитимуть і нові представники громадських організацій, що дасть змогу розширити діяльність Ради та розглядати більше актуальних питань з життєдіяльності району.

Головою Громадської ради одноголосно було обрано голову Ніжинської районної ветеранської організації Володимира Карпенка. Також було обрано заступника голови Громадської ради – Ганну Товстоп’яту, голову районної організації Спілки жінок України та секретаря Громадської ради – Інгу Чеботаєву, голову Ніжинської районної організації профспілки працівників освіти і науки України.

За пропозиціями більшості учасників зборів було вирішено провести перше засідання оновленої Громадської ради 12 березня 2013 року, після прийняття головою райдержадміністрації розпорядження про затвердження складу та Положення Громадської ради при Ніжинській райдержадміністрації.

На зборах також було обговорено перелік основних питань, що розглядатимуться на першому засіданні Громадської ради. Голова новообраної громадської ради Володимир Карпенко закликав членів Громадської ради підготувати та на першому організаційному засіданні Громадської ради внести свої пропозиції щодо плану роботи Ради на 2013 рік.

За результатами зборів головою райдержадміністрації буде видане відповідне розпорядження.

Склад Громадської ради 2013-2014 р.р.

Сектор з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадскістю Ніжинської райдержадміністрації

28 січня відбулось третє засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу громадської ради при райдержадміністрації, яке провів голова ініціативної групи В.М. Карпенко, який очолює Ніжинську районну ветеранську організацію.

Участь в роботі взяли члени ініціативної групи: С.М.Ступак, голова Ніжинської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану, І.В.Чеботаєва, голова Ніжинської районної організації профспілки працівників освіти, В.Г.Євтух, голова Ніжинської районної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос», Н.М.Дерека, завідувач сектору з питань внутрішньої політики РДА.

На засіданні був затверджений список представників інститутів громадянського суспільства, учасників установчих зборів, які відбудуться 06 лютого 2013 року о 14.30 год. в райдержадміністрації; розглядались питання щодо способу голосування на установчих зборах; про оприлюднення дати проведення установчих зборів у ЗМІ.

10 січня відбулось друге засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради при райдержадміністрації,

яке провів голова ініціативної групи, голова діючої Громадської ради В.М. Карпенко. Участь у засіданні взяла Л.С.Сипливець, заступник голови райдержадміністрації.

Основні питання порядку денного:

1. Про організаційний план підготовки до установчих зборів.

2. Розгляд списку зареєстрованих громадських інститутів району для участі в установчих зборах.

3. Уточнення дати проведення установчих зборів.

4. Розгляд проекту порядку денного установчих зборів по обранню складу громадської ради при Ніжинській райдержадміністрації

5. Про порядок прийняття документів від інститутів громадянського суспільства

Повідомлення ініціативної групи про прийом документів від інститутів громадянського суспільства для участі в установчих зборах для обрання складу Громадської ради при Ніжинській райдержадміністрації

Склад ініціативної групи з підготовки установчих зборів з формування нового складу Громадської ради при Ніжинській РДА

1. Карпенко Володимир Миколайович, голова Ніжинської районної організації ветеранів

2. Євтух Володимир Григорович, голова Ніжинської районної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства "Колос" АПК України

3. Ступак Сергій Михайлович, голова Ніжинської міськрайонної спілки ветеранів війни в Афганістані

4. Чеботаєва Інга Віталіївна, голова Ніжинської районної організації профспілки працівників освіти і науки України

5. Дерека Ніна Миколаївна, завідувач сектору з питань внутрішньої політики, зв"язків з громадськістю та у справах преси, інформації апарату Ніжинської райдержадміністрації

ЗРАЗОК заяви та додатків щодо участі в установчих зборах інститутів громадянського суспільства для обрання складу Громадської ради при Ніжинській райдержадміністрації

Розпочалась робота по підготовці до проведення установчих зборів для формування оновленого складу Громадської ради при райдержадміністрації

26 грудня відбулось перше засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради при райдержадміністрації.

Провів засідання голова ініціативної групи, голова діючої Громадської ради В.М. Карпенко.

У роботі засідання ініціативної групи взяла участь заступник голови райдержадміністрації Л.С. Сипливець.

Основним питанням порядку денного засідання ініціативної групи були:

1. Про визначення голови та секретаря ініціативної групи.

2. Про дату проведення установчих зборів для формування складу Громадської ради при райдержадміністрації.

3. Про місце проведення зборів.

4. Про зміст повідомлення про проведення установчих зборів та оприлюднення його в ЗМІ.

5. Про дату проведення другого засідання ініціативної групи.

Попередньо датою проведення установчих зборів було визначено 6 лютого 2013 року. Збори планується провести в малому залі засідань райдержадміністрації о 14.30. Наступне засідання групи попередньо заплановано провести 10 січня 2012 року.

На засіданні ініціативної групи було представлено перелік документів, що подаються інститутами громадянського суспільства для участі в установчих зборах. Перелік документів було одностайно затверджено, а також визначено терміни прийому документів. У відповідності до строків прийому документів для участі в установчих зборах, визначених нормативно-правовими актами, було вирішено встановити термін прийому з 4 по 25 січня 2013 року включно.

Інформацію про проведення установчих зборів та роз’яснення щодо умов прийняття у них участі члени ініціативної групи вирішили розмістити на офіційному веб-сайті райдержадміністрації та в міськрайонній газеті «Ніжинський вісник» не пізніше 4 січня 2013 року. Було також переглянуто та затверджено Проект оголошення про проведення зборів для розміщення його у місцевих ЗМІ.

Засідання комісії Громадської ради при райдержадміністрації 12 грудня 2012 року

12 грудня відбулося засідання Громадської ради при райдержадміністрації. У засіданні взяли участь члени Громадської ради та заступник голови райдержадміністрації Л.С. Сипливець.

Засідання вів голова Громадської ради В.М. Карпеко.

Одним з найважливіших питань порядку денного засідання Громадської ради стало створення ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування нового складу Громадської ради.

Ініціативну групу було обрано у кількості 5 осіб. До її складу ввійшли представники ІГС та райдержадміністрації. А саме:

1. В.М. Карпенко, голова районної ради ветеранів

2. В.Г. Євтух, голова Ніжинської районної організації ВФСТ «Колос»

3. І.В. Чеботаєва, голова РО профспілки працівників освіти

4. С.М. Ступак, голова міськрайонної Спілки ветеранів війни в Афганістані

5. Н.М. Дерека, завідувач сектору з питань внутрішньої політики РДА

Засідання комісії Громадської ради при райдержадміністрації 05 квітня 2012 року

05 квітня 2012 року відбулось засідання постійної комісії Громадської ради при райдержадміністрації з питань молодіжної політики і спорту, освіти і науки, охорони здоров’я, духовності, праці і соціального захисту населення, захисту пам’яток культури, яке провів голова Громадської ради Володимир Карпенко.

На засіданні було розглянуто питання щодо проведення заходів у зв’язку з відзначенням 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років з метою увічнення безсмертного подвигу народу у Великій Вітчизняній війні, вшанування пам’яті полеглих у боротьбі за свободу і незалежність Батьківщини, посилення державної турботи про ветеранів війни.

13 січня 2012 відбулось засідання Громадської ради при райдержадміністрації

,

в якому взяли участь: заступник голови райдержадміністрації Л.С. Сипливець, начальник управління праці та соціального захисту населення О.М. Шевчун, заступник голови райспоживспілки Н.О.Бородавко, представники ЗМІ.

Були розглянуті наступні питання:

1.Про соціально-медичне обслуговування людей похилого віку в районі.

2.Про порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

3. Затвердження плану роботи на 2012 рік.

В ході активного обговорення питань порядку денного членами Громадської ради висунуті пропозиції:

1. Звернутися до голови райдержадміністрації з проханням провести розширене засідання «круглого столу» за участю членів Громадської ради, представників правоохоронних органів, охорони здоров’я, служб РДА, підприємців, голів сільських рад, ЗМІ з метою розгляду питань порушення суб’єктами підприємницької діяльності правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

2.Організувати зустріч голови РДА з головними лікарями Ніжинської ЦРЛ та Лосинівської РЛ, з завідуючими відділень ЦРЛ та керівниками сг підприємств, закріплених за палатами учасників ВВВ,

3. Збільшити кількість соціальних працівників по обслуговуванню одиноких непрацездатних громадян у районі.