back

Допомога нашим захисникам - пріоритетне завдання для кожного!

03 травня 2024

Громади Ніжинщини посилено працюють на Збройні Сили України та сили оборони та докладають максимум зусиль, щоб забезпечити наших захисників найнеобхіднішим.

З початку року на виконання заходів районної «Програми забезпечення територіальної оборони, національного спротиву та покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин та підрозділів Національної гвардії України на 2023-2024 роки» Ніжинською районною військовою адміністрацією проведені закупівлі матеріальних цінностей для 3-го окремого штурмового загону спеціального призначення «Омега» в/ч 3073, 57 ОМПБр, 13 ОМПБ, 58-ї ОМПБр, А4794, для 132 ОРБ, 72 ОМБр, батальйону «Карпатська Січ», для роти снайперів бригади «РУБІЖ», А4970, бригади НГУ «Червона калина». А саме:

- 4 зарядні станції типу Eco Flow Delta 2;

- 6 квадрокоптерів DJI Mavic 3Т Enterprise;

- 12 квадрокоптерів DJI Mavic 3Pro;

- 6 портативних радіоелектронних засобів протидії безпілотним літальним апаратам Kvertus AD Counter FPV;

- 13 аналізаторів спектру Tiny SА Ultra;

- 15 планшетів Oukitel RT6 8/256gb;

- 18 електростанцій інверторних бензинових (1Ф)- FG2000і (1,8кВт)(ФОРТЕ).

Проводиться робота щодо укладання договорів на закупівлю ще 4-х зарядних станцій типу Eco Flow Delta 2, 5-ти тактичних блоків з лазерним цілевказівником та 12-ти одиниць портативних радіоелектронних засобів протидії безпілотним літальним апаратам для 72 ОМБр, 132 ОРБ, 58-ї ОМПБр, батальйону «Карпатська Січ», бригади «РУБІЖ», бригади НГУ «Червона калина».

Також спільно з аграріями та підприємствами з початку року передано військовим підрозділам 5 автомобілів.

Незалежно від того, що всі громади району, без виключень, самостійно займаються допомогою для сил оборони активну участь у фінансуванні видатків за районною програмою забезпечення територіальної оборони, національного спротиву та покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин та підрозділів Національної гвардії України на 2023-2024 роки взяли Бобровицька, Бахмацька, Батуринська, Дмитрівська, Лосинівська, Крутівська, Макіївська, Плисківська, Мринська, Талалаївська територіальні громади району.

Вони за 4 місяці 2024 року надали іншу субвенцію районному бюджету на загальну суму 5 780,0 тис. грн. Нині продовжується робота щодо закупівлі та передачі обладнання, згідно заявок військових частин.

Робота невпинно продовжується! Тільки спільними зусиллями ми здолаємо ворога! Разом до Перемоги! Слава Україні!