back

26 квітня - День пам'яті про чорнобильську катастрофу

26 квітня 2024

Сьогодні, 26 квітня, біля меморіалу "Дзвони Чорнобиля" в м. Ніжині вшанували ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції.

Цього дня Україна та весь світ згадують одну з найстрашніших катастроф на планеті. Чорнобильська АЕС – нестерпно болісна рана для всього людства на всі покоління.

38 років тому, 1986 року, ліквідатори катастрофи собою закрили світ від непоправного лиха. Завдяки безстрашним людям – пожежникам, медикам, військовим, льотчикам, водіям, цивільним – вдалось приборкати невидимого ворога та не допустити поширення радіації на країни світу.

Участь в покладанні квітів взяла заступниця голови Ніжинської районної державної адміністрації Людмила Желада, керівництво Ніжинської територіальної громади, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС та їх сім’ї, громадськість, представники трудових колективів, молодь.

Меморіальний захід розпочав протоієрей Михаїл Якубів заупокійною літією за загиблими. Після молебню священнослужитель звернувся до всіх присутніх зі словами поваги та вдячності.