back

Проведено тактично-спеціальні навчання для запобігання та реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з пожежами в природних екосистемах

09 квітня 2024

Відповідно до календарного плану заходів районних управлінь, організацій і підприємств, органів місцевого самоврядування щодо протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь у літній період 2024 року проведено тактично-спеціальні навчання з метою запобігання та реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з пожежами в природних екосистемах, було практично відпрацьовано план реагування, порядок взаємодії та залучення сил та засобів 14 ДПРЧ м. Бахмач, 15 ДПРП м. Батурин, філії Лісового господарства ДП «Бахмачрайагроліс» та залучення сил та засобів ОМС, агропідприємств зони відповідальності.

Учасниками тактично-спеціального навчання відпрацьовано план реагування відповідних служб та органів управління цивільного захисту залучення сил та засобів для ліквідації пожеж в природних екосистемах та лісових масивах, зокрема як низових пожеж та у випадку переходу у верхові пожежі в лісах.

До навчання залучені: начальник та спеціалісти відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Ніжинської РДА, заступник начальника 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Чернігівській області, відділення особового складу 14 ДПРЧ м. Бахмач, 15 ДПРП м. Батурин в кількості дві одиниці спеціальної техніки та 10 одиниць особового складу, 1 одиниця техніки та 5 одиниць особового складу від лісового господарства ДП «Бахмачрайагроліс».

Наприкінці навчань проведено фахівцями Ніжинського РУ ГУ ДСНС України в Чернігівській області навчально-інформаційну роботу щодо мінної безпеки.

Звертаємо увагу населення щодо відповідальності та загроз безвідповідальних дій населення, що можуть спричинити значні збитки як для екології так і для систем обороноздатності держави.

 

За інформацією відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації