back

Онлайн-нарада в архівному відділі

01 квітня 2024

           29 березня 2024 року архівним відділом було організовано та проведено онлайн-нараду з директорами трудових архівів Ніжинського району. Начальник архівного відділу Тетяна Вовк ознайомила присутніх із змінами до Переліку типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів, відповідно до наказу Міністерства юстиції України  від 04.01.2024 року, що був зареєстрований 05.01.2024 року за  № 35/41380  та вступив в дію у лютому 2024 року «Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 12 квітня 2012 року № 578/5». Зупинилася на упорядкуванні документів від ліквідованих установ Списку №3 (юридичних осіб,  у діяльності яких не утворюються документи Національного архівного фонду), на підготовці Актів про вилучення для знищення документів, не внесених до Національного архівного фонду.    

          На нараді своїм позитивним досвідом щодо співфінансування установи територіальними громадами поділилася Ольга Тарасенко, директор Комунальної архівної установи «Об’єднаний трудовий архів» Бахмацької міської ради, де така практика застосовується ще з 2013 року.

          Питання про надання платних послуг у трудовому архіві, у своєму виступі розкрила Зоя Зозуля, директор Комунальної установи «Трудовий архів» Бобровицької міської ради.

          Також, учасники наради  обговорили одне із основних завдань –роботу із зверненнями громадян.  Звернули увагу не тільки на кількісті звернень, великому об’єму пошукового матеріалу та термінах виконання запитів, а наголосили і на якості надання послуг, і індивідуальному підході до кожного заявника.

За інформацією архівного відділу  Ніжинської районної державної адміністрації