back

Безпека в закладах освіти – нарада в Ніжинській РВА

27 березня 2024

Під головуванням начальника Ніжинської РВА Григорія Ковтуна відбулася нарада за участі заступників голови райдержадміністрації та керівників окремих структурних підрозділів.

Під час наради присутні обговорили питання дотримання безпечних умов здобуття освіти, впровадження комплексу заходів з формування безпечного освітнього середовища, основою якого має стати працівник поліції, який нестиме службу в закладі освіти та відповідатиме за безпеку дітей. Також обговорили можливість установлення у закладах освіти металошукачів та рамок для підвищення рівня безпеки та запобігання потенційних загроз в умовах воєнного стану; відмітили наявність відеоспостереження та огорож.

«Наголошую, що багато роботи з безпекового напрямку в закладах освіти покладається на засновників, тобто на органи місцевого самоврядування. Але питання безпеки дітей – це питання номер один. Ми повинні це розуміти та щоденно максимально викладатись, щоб захистити наших дітей»,  – наголосив Григорій Ковтун.

На нараді обговорили організацію проведення третього етапу ініціативи Президента України «Пліч-о-плач. Всеукраїнські шкільні ліги», що стартуватиме з 01 квітня цього року.