back

Районна військова адміністрація продовжує допомагати мобільним вогневим групам, військовим частинам та іншим формуванням, які безпосередньо приймають участь у бойових діях

29 лютого 2024

У 2024 році питання підтримання в бойовій готовності особового складу підрозділів мобільних вогневих груп, військових частин та інших формувань, які безпосередньо приймають участь в бойових діях та відсічі збройної агресії, не просто залишається актуальним, а основним завданням для районної військової адміністрації, органів місцевого самоврядування, підприємств та всіх жителів району. А запитів від наших захисників багато: засоби зв’язку, дрони типу Mavic, FPVдрони, джерела живлення, тепловізори, засоби боротьби з ворожими БПЛА - РЕБ.

На сьогодні, розпорядженням начальника районної військової адміністрації від 14 лютого 2024 року №29 внесено зміни до Програми «Забезпечення територіальної оборони, національного спротиву та покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин та підрозділів Національної гвардії України на 2023-2024 роки» в частині збільшення обсягів фінансування на 2024 рік. З метою виконання заходів Програми проведено роботу, щодо додаткового наповнення коштами районного бюджету за рахунок цільових субвенцій громад району, які в подальшому після надходження будуть спрямовані на придбання необхідного обладнання.

З початку року для одного з підрозділів спеціального призначення «ОМЕГА» згідно районної Програми було придбано та передано Mavic 3T,  на суму 201,5 тис. грн. Також даному підрозділу за сприяння Ніжинської РВА було придбано місцевими аграріями 2 одиниці Mavic 3, а для бригади «БУРЕВІЙ» - пікап Ford, генератори, акумуляторну електропилу та антитепловізійні пончо.

Завершуються тендерна процедура по закупівлі засобів протидії БПЛА (РЕБ) на суму 540 тис. грн  для потреб 3-х підрозділів, які перебувають на Херсонському, Запорізькому та Лиманському напрямках.

Територіальні громади, підприємства району також самостійно продовжують активну роботу щодо підтримки наших військових: спрямовують цільові субвенції, купують дрони, автомобілі та інше обладнання.

 

За інформацією відділу з питань цивільного захисту,

оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами