back

єРобота: творці іншої реальності в Чернігові

27 лютого 2024

На годину часу перенестися в іншу реальність, забути про повсякденні турботи та відчути себе супергероєм, детективом, грабіжником, втікачем, персонажем фільму жаху, така можливість є у чернігівців та гостей міста. Яскраві емоції, незабутні враження, позитивний настрій, екстрім та безпека при цьому гарантовані. Все це для своїх гостей створює Олександр Володько, власник квест-кімнат X-ROOM у Чернігові. Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» він розширив свій бізнес і тепер пропонує відвідувачам ще більше розваг.

Незважаючи на сучасні реалії, сповнені жаху та тривожності, квест-кімнати користуються попитом, адже це - альтернатива пасивному відпочинку, який зазвичай у містян проходить вдома перед телевізором чи в телефоні. Це чудовий спосіб розслабитися та зняти стрес, відпочивши з родиною чи з друзями, активно, цікаво і з користю.

До речі, квест – це гра у замкненому приміщенні, де учасники стають головними героями якоїсь історії. Команді, щоб вийти на волю, потрібно залежно від сценарію розгадати головоломки, виконати завдання, відкрити замки, сейфи, знайти потаємні схови. Для цього, насамперед, треба мислити логічно, бути уважним, кмітливим та працювати в команді. Під час гри учасники мають право на підказки, які отримують від адміністратора по рації. Якщо команді не вдається впоратися із завданнями, їх просто випускають з кімнати, коли спливає час.

Ідея відкрити квест-кімнати виникла в Олександра, під час роботи в цій індустрії. Щоб започаткувати власний бізнес, майже 5 років тому він придбав франшизу бренду X-ROOM – однієї з найкращих компаній, що пропонує такі послуги на українському ринку і славиться доброю репутацією, високим рівнем сервісу та захоплюючими іграми. Сценарії для квест-кімнат пишуть сценаристи компанії, а інтер’єр оформлював сам Олександр. Каже, що обладнання має бездоганно працювати, а декорації бути цікавими, щоб гравці повірили в те, що все навкруги відбувається насправді. Серед відвідувачів найбільше підлітків та молоді, але приходять і цілі родини та дорослі пари.

Родзинкою квест-кімнат X-ROOM є участь у грі акторів та різноманітність сюжетів від казкових та пригодницьких до детективних і містичних. Наразі в Олександра 9 квест-кімнат, які розміщені в двох орендованих приміщеннях. Саме на укомплектування другої локації він і отримав мікрогрант. За ці гроші придбав відеореєстратори, відеокамери, переговорні пристрої, електромагнітні та кодові замки, мікрокомп'ютери, монітори, акустичні системи, точкові світильники, декораційні камери схову, дим-машини, сейфи, столи, стільці тощо.

Незвичні розваги чернігівцям пропонує й Євгеній Володько – рідний брат Олександра. Він відкрив єдиний в Чернігові клуб віртуальної реальності, де за допомогою спеціальних окулярів людина потрапляє в інші світи та стає героєм відеогри. Об’єднує двох братів не лише рідна кров: за освітою обидва вчителі, а нині – партнери по бізнесу. Євгеній також для відкриття клубу скористався можливістю отримати мікрогрант. На виконання умов програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» обидва брати працевлаштували по два найманих працівника. Повернення коштів передбачається шляхом сплати податків і зборів, зокрема за працевлаштованих осіб.

Подати заяву за урядовим проєктом єРобота можна прямо зараз через Дія https://is.gd/KT7RoW

Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості