back

Мирна професія у воєнний час…

23 лютого 2024

Скористатися програмою безкоштовної профтехосвіти пропонує служба зайнятості учасникам бойових дій та людям з інвалідністю внаслідок війни. Таке навчання здійснюється за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, які на сьогодні діють у 8 областях України та пропонують на вибір 95 ліцензованих професій та 365 освітніх програм. Бажаючі навчатися самостійно обирають їх із Переліку на сайті Державного центру зайнятості https://is.gd/ZHvm7u

Освітніми можливостями для ветеранів скористався і наш земляк – Анатолій Соломатін з Ічні. Маючи за плечима професію фельдшера, він після повернення з військової служби, де був бойовим медиком, вирішив кардинально змінити фах.

Наразі чоловік вчиться на електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування у Сумському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Його навчання триватиме 4 місяці, при цьому забезпечується безкоштовне проживання, а також компенсується вартість проїзду. Каже, рішення знову сісти за парту далося йому не складно. Після всього пережитого хотілося  використати всі можливості для повернення до мирного життя.

Подати заяву на навчання можна особисто до центру зайнятості або онлайн https://edveteran.dcz.gov.ua/

Більше про послугу читайте за посиланням: https://is.gd/3OXW6g

Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

 

       За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості