back

Служба зайнятості і «Пожмашина»: співпраця триває

23 лютого 2024

В умовах воєнного стану стабільна робота підприємств має важливе значення, бо забезпечує розвиток економіки, сплату податків, а відтак наповнення бюджетів, та переказ коштів на потреби армії. У цей непростий час дієву підтримку бізнесу та роботодавцям надає служба зайнятості. Її послуги сприяють розвитку підприємств, збереженню існуючих робочих місць та створенню нових.

Про це сказала директор Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник під час відвідування ТОВ «ПК «Пожмашина», що розташоване в селищі Ладан Прилуцького району. Це - український провідний виробник протипожежної, аварійно-рятувальної, спеціалізованої та сільськогосподарської техніки. За словами директора з персоналу ТОВ «ПК «Пожмашина» Олександра Ратнікова, підприємство працює з 1927 року, весь час динамічно розвиваючись та активно нарощуючи свої потужності. Лише на час активних бойових дій в області виробництво було зупинено. Навесні 2022 року частину підприємства релокували на захід країни, до Львова. Після відступу російських військ виробництво було відновлено й на Чернігівщині. Нині працює два заводи: львівський – спеціалізується на виробництві сільгосптехніки, а завод у Прилуках – пожежних машин. А відтак є потреба й у кваліфікованих працівниках. Потрібні токарі, фрезерувальники, слюсарі-електромонтажники, оператори верстатів з програмним керуванням,  інженери-технологи, малярі, слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів, електрозварники ручного зварювання.

Заповнити вільні робочі місця підприємству допомагає служба зайнятості. Торік із 39 заявлених вакансій службою зайнятості укомплектовано майже половину. Крім підбору кадрів, служба зайнятості пропонує роботодавцеві професійну підготовку безробітних під конкретні робочі місця, підвищення конкурентоспроможності працівників шляхом отримання ваучера на навчання. А ще - компенсаційні виплати за працевлаштування людей на нові робочі місця, окремих категорій зареєстрованих безробітних, яким важко конкурувати на ринку праці, внутрішньо переміщених осіб, за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю, допомогу по частковому безробіттю тощо.

Того дня, у рамках робочого візиту на Прилуччину, Людмила Ключник також зустрілася з головою Прилуцької РВА Володимиром Черновим, щоб обговорити напрямки співпраці зі службою зайнятості. Зокрема, йшлося про організацію суспільно корисних робіт та грантові програми, спрямовані на підтримку підприємницьких ініціатив жителів громад.

Детально ознайомитися з послугами служби зайнятості для роботодавців можна на нашому сайті https://chg.dcz.gov.ua/

Є запитання? Звертайтеся на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості