back

Через співпрацю – до результату

21 лютого 2024

Торік на Чернігівщині 370 громадян скористалися можливістю отримати нову професію чи підвищити кваліфікацію, отримавши від служби зайнятості ваучер на навчання.  З них 51 людина навчалася в Ніжинському професійному аграрному ліцеї. Там вони опановували такі професії: машиніст крана автомобільного, електрогазозварник, кондитер, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва. Свій вибір зупинили на цьому навчальному закладі, бо він славиться сучасною матеріально-технічною базою та досвідченим професійним педагогічним колективом. На базі Ніжинського професійного аграрного ліцей діють три регіональні навчально-практичні центри (зварювальних технологій, сучасних транспортно-будівельних технологій та з підготовки кадрів для сфери громадського харчування), які дають можливість слухачам здобути не тільки якісні теоретичні знання, а й практичні навички у роботі з сучасними високоякісними матеріалами і обладнанням, опанувати новітні технології.

Перспективи подальшої співпраці днями обговорили директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник та директор ДНЗ «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області» Юрій Єлізаров.

Того дня, у рамках робочого візиту до Ніжина очільниця обласної служби зайнятості також зустрілася з головою Ніжинської районної державної адміністрації Григорієм Ковтуном. Під час зустрічі йшлося про збільшення обсягів суспільно корисних робіт, державні програми підтримки бізнесу та роботодавців. Адже службі зайнятості є що запропонувати. Це і грантові програми на бізнес, і компенсаційні виплати роботодавцям за працевлаштування людей на нові робочі місця, окремих категорій зареєстрованих безробітних, яким важко конкурувати на ринку праці, внутрішньо переміщених осіб, за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю, допомогу по частковому безробіттю тощо.

Є запитання? Звертайтеся на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості