back

Служба зайнятості спонукає роботодавців активніше користуватися своїми послугами

19 лютого 2024

Соціально-економічне життя Чернігівщини поступово відроджується, але напруженою залишається ситуація в прикордонних громадах області, які постійно потерпають від ворожих обстрілів. На Чернігівщині таким районом є Новгород-Сіверщина, яка межує з російською територією.

Допомогти розвиватися місцевому бізнесу, зберегти існуючі та створити нові робочі місця, мають на меті програми фінансової підтримки роботодавців від служби зайнятості. Так, вони можуть отримати компенсаційні виплати за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних, яким важко конкурувати на ринку праці, внутрішньо переміщених осіб, безробітних на нові робочі місця, за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю, допомогу по частковому безробіттю, скористатися грантовими програмами на бізнес. Для задоволення кадрових потреб роботодавців служба зайнятості пропонує їм професійну підготовку безробітних під конкретні робочі місця, підвищення конкурентоспроможності працівників шляхом отримання ваучера на навчання та організацію робіт тимчасового характеру.

Не менш важливими в нинішній час є й суспільно корисні роботи, які в умовах воєнного стану мають оборонний характер або ж слугують для ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків, задоволення потреб Збройних Сил України та сил цивільного захисту, забезпечення функціонування національної економіки та життєдіяльності населення. До їх виконання служба зайнятості залучає зареєстрованих безробітні та незайнятих внутрішньо переміщених осіб.

Про це йшлося під час робочої поїздки директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник у місто Новгород-Сіверський. У рамках візиту очільниця служби зайнятості області зустрілася з першим заступником голови Новгород-Сіверської РВА Павлом Плотніковим та керівником ТОВ «Новгород-Сіверський Елеватор» Віталієм Каплуном. Результатом зустрічі стало підписання меморандуму про співпрацю з роботодавцем.

Детально ознайомитися з послугами служби зайнятості для роботодавців можна на нашому сайті https://chg.dcz.gov.ua/

Є запитання? Звертайтеся на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості