back

Який розмір плати за видачу дозволу на застосування праці іноземців у 2024 році?

07 лютого 2024

  • Розмір плати за видачу дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства регламентується статтею 42-4 Закону України “Про зайнятість населення”. Цей розмір залежить від строку дії дозволу та розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому роботодавцем подано документи.

З 1 січня 2024 року прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 3028 гривень. Відтак, розмір плати за видачу дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства становить:

для дозволів, що видаються на строк до 6 місяців включно, - 3 прожиткові мінімуми для працездатних осіб, тобто 9084 грн;

для дозволів, що видаються на строк від 6 місяців до 1 року включно, - 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, тобто 15140 грн;

для дозволів, що видаються на строк від 1 року до 2 років включно, - 8 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, тобто 24224 грн;

Описание: ✅для дозволів, що видаються на строк від 2 років до 3 років включно, - 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, тобто 30280 грн.

  • Розмір плати за продовження дії дозволу зменшується на один прожитковий мінімум від розміру плати за видачу дозволу на відповідний строк.

ℹБільше інформації щодо застосування в Україні праці іноземців та осіб без громадянства дивіться на нашому сайті https://chg.dcz.gov.ua/ (у рубриці «Роботодавцям»).

❗Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv