back

За працевлаштування безробітних – компенсації роботодавцю

05 лютого 2024

Для тих роботодавців, які вміють рахувати свої гроші та цінувати час, компенсаційні виплати від служби зайнятості за працевлаштування безробітних, безперечно, є вигідною пропозицією. Адже це - можливість і потрібних працівників знайти, і водночас зекономити кошти підприємства. У цьому переконалися на ПрАТ «Чернігівська швейна фабрика «Елегант», яка давно співпрацює з обласною службою зайнятості.

Торік за її сприяння сюди було працевлаштовано 36 безробітних. За сімох з них роботодавцю вже виплачено компенсації на загальну суму 41,1 тис. грн. «Елегант» скористався такими видами компенсацій: фактичних витрат у розмірі єдиного внеску, 50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати, та 50% мінімальної заробітної плати.

Зауважимо, ці види компенсаційних виплат спрямовані як на фінансову підтримку роботодавців, так і на сприяння працевлаштуванню певних категорій громадян, яким складно знайти роботу.

До речі, наразі Чернігівська швейна фабрика «Елегант» знову потребує кадрів. Потрібні швачки та термообробники. Роботодавець гарантує офіційне працевлаштування, стабільну заробітну плату, соціальний пакет, комфортні умови праці. Фабрика працює в одну 8-ми часову робочу зміну з понеділка по п’ятницю. На підприємстві є медичний пункт, приміщення для прийому їжі, душові.

За додатковою інформацією звертайтеся на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості