back

Допомога по частковому безробіттю: у вас є 90 днів на її отримання

26 січня 2024

Для збереження робочих місць та підтримки працівників у разі вимушеного скорочення робочого часу, служба зайнятості надає роботодавцям допомогу по частковому безробіттю. Порядок її отримання врегульований постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 № 702 https://t1p.de/zawha.

Максимальний розмір вказаної допомоги у розрахунку на одного працівника не може перевищувати 50 відсотків розміру мінімальної заробітної плати. Станом на сьогодні – це 3550 грн на місяць.

Тривалість компенсації — не більше 180 календарних днів сумарно протягом 36 місяців з дня зупинення (скорочення) виробництва продукції (виконання робіт, надання послуг).

Звернутися з відповідною заявою за отриманням допомоги роботодавець може протягом 90 календарних днів з дня зупинення (скорочення) виробництва продукції (виконання робіт, надання послуг) до центру зайнятості за місцем провадження його господарської діяльності:

  • в електронній формі з накладенням електронного підпису;
  • у паперовій формі - особисто до центру зайнятості.

Увага! Виплата допомоги по частковому безробіттю не здійснюється за період отримання працівником оплати простою, перебування у відпустці без збереження заробітної плати, призупинення трудових відносин.

Докладніше про порядок надання допомоги по частковому безробіттю на сайті Державного центру зайнятості: https://t1p.de/ryw8o