back

На Ніжинщині відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

25 січня 2024

24 січня в приміщенні райдержадміністрації відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ніжинській РДА під головуванням начальника Григорія Ковтуна.

У ході засідання заслухано інформацію представників Держпродспоживслужби, Національної поліції, ветеринарної медицини, ДСУ НС, ДЛСУ з питань безпечності харчових продуктів та захисту  споживачів у Ніжинському районі.

Доповідачі повідомили про епізоотичну ситуацію щодо африканської чуми свиней, сказу тварин, лейкозу великої рогатої худоби, заходи з профілактики високопатогенного грипу птиці, попередження та недопущення отруєння бджіл при застосуванні засобів захисту рослин для обробки сільськогосподарських посівів.

Також присутні обговорили організацію та проведення заходів щодо недопущення  поширення сказу та африканської чуми в частині регулювання чисельності дикого кабана та хижих м’ясоїдних тварин на території району, а також акцентовано увагу на організації заходів та порядку добування лисиць з метою ефективності проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

За результатами розгляду питань порядку денного прийняті відповідні рішення.