back

До уваги роботодавців!

08 січня 2024

З 1 січня 2024 року вступили в силу нові норми компенсації за облаштування робочого місця для людей з інвалідністю І та ІІ груп:

• до 106,5 тис. грн – для особи з інвалідністю I групи (15 мінімальних зарплат);

• до 71 тис. грн – для особи з інвалідністю ІІ групи (10 мінімальних зарплат).

Компенсуються фактичні витрати за придбання меблів, поручнів та брусів, допоміжних засобів для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв,брайлівських клавіатур та портативних пристроїв, підйомних платформ для робочих місць тощо.

Для отримання коштів працедавцю необхідно впродовж 90 календарних днів з дня працевлаштування людини подати до центру зайнятості за місцем своєї господарської діяльності у паперовій або електронній формі заяву про надання компенсації та копії документів, які підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю та придбання роботодавцем допоміжних засобів для облаштування робочого місця.

Рішення про надання або відмову в наданні компенсації приймає обласний центр зайнятості упродовж 10-ти робочих днів з дня отримання документів, що оформляється відповідним наказом. Кошти на рахунок заявника перечислюються упродовж 5-ти робочих днів з дня прийняття рішення про надання компенсації.

Більше про програму можна дізнатися тут https://bit.ly/3v0Izrp

  • За консультацією звертайтеся до найближчого структурного підрозділу обласного центру зайнятості або на наш канал онлайн підтримки Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv