back

«Армія відновлення»: Чернігівщина в ТОП областей з найбільшою кількістю залучених безробітних

22 грудня 2023

За інформацією Державного центру зайнятості, станом на 18 грудня 2023 року до участі в "Армії відновлення" долучилися українці та українки з 19 регіонів. На виплату заробітної плати за участь у суспільно корисних роботах з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття профінансовано більше 0,5 млрд грн.

Чернігівщина в п’ятірці областей з найбільшою кількістю залучених безробітних до суспільно корисних робіт – з жовтня минулого року 8683 направлення. Видатки з Фонду на заробітну плату безробітних склали 43,6 млн.грн.

Законодавчі зміни, які відбулися наприкінці жовтня поточного року, дають можливість масштабувати поширення програми організації суспільно корисних робіт на людей з числа ВПО, які потребують працевлаштування.

Так, постановою КМУ від 27.10.2023 № 1119 «Про внесення змін до Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в період воєнного стану», надано можливість залучати до таких робіт незайнятих внутрішньо переміщених осіб працездатного віку з числа застрахованих осіб, які не мають статусу зареєстрованого безробітного, з оплатою їх праці з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття

 Детальніше про даний вид тимчасової зайнятості читайте тут https://is.gd/XcucBi

 

                                                                                     Пресслужба Чернігівського обласного центру зайнятості