back

Як записатись на проходження ідентифікації у режимі відеоконференцзв’язку через вебпортал Пенсійного фонду України

22 грудня 2023

Порядок встановлення територіальним органом Пенсійного фонду України особи одержувача пенсії, щомісячного довічного грошового утримання судді у відставці, інших соціальних виплат шляхом відеоконференцзв’язку затверджений постановою правління Пенсійного фонду України від 20 листопада 2023 року за № 49-2 та зареєстрований у Міністерстві юстиції України 5 грудня 2023 року за № 2111/41167.

Щоб записатись на проходження  ідентифікації у режимі відеоконференцзв’язку через вебпортал Пенсійного фонду України необхідно виконати наступні кроки:

Крок 1. Зайдіть на вебпортал електронних Послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua

  • У верхній частині екрану оберіть вкладку “Ідентифікація у режимі відеоконференцзв’язку” та натисніть на неї.

Крок 2. У формі, що з’явиться на екрані, заповніть всі поля, позначені зірочкою. Виконайте зазначені на екрані вказівки.

  • Заповніть особисті дані; дані документу, що посвідчує особу;, вкажіть адресу електронної пошти та номер телефону (для отримання зворотного контакту від фахівців Пенсійного фонду); з випадаючого списку оберіть спосіб проведення відеоідентифікації через один із запропонованих додатків: Google Meet, Signal, Skype, Telegram, Viber, WhatsApp, Zoom; за необхідності, вкажіть вид послуги, яку необхідно забезпечити під час відеоідентифікації (перекладач жестової мови, фізичний супровід персонального асистента або помічника, тощо), дайте згоду на передачу даних та натисніть “Подати заяву“.
  • До заяви можуть бути додані (у вигляді прикріплених файлів) ідентифікаційні документи: паспорт, пенсійне посвідчення, довідка про присвоєння ідентифікаційного номера, свідотво про народження, трудова книжка тощо (розмір кожного файлу не повинен перевищувати 1 Мб).

Зверніть увагу!

В інтересах малолітніх або неповнолітніх осіб, недієздатних осіб, осіб, дієздатність яких обмежено, заяви подаються батьками, усиновлювачами, батьками-вихователями, прийомними батьками, патронатними вихователями, опікунами, піклувальниками.

Після подачі заяви на проходження  ідентифікації у режимі відеоконференцзв’язку, з вами зв’яжеться уповноважений працівник органу Пенсійного фонду України для узгодження часу та способу проведення відеоідентифікації.

Важливо!

Відеоідентифікація здійснюється протягом 30 календарних днів, але не раніше 10 робочих днів з дати подання заяви (звернення).