back

За працевлаштування безробітних на нові робочі місця можна отримати компенсацію

20 листопада 2023

Плануєте створення нового робочого місця? Тоді у нас для вас є вигідна фінансова пропозиція: працевлаштуйте на новостворене робоче місце зареєстрованого безробітного та отримайте за це компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

У поточному році за цією програмою вже прийняті рішення про надання компенсації 43 суб’єктам малого підприємництва за працевлаштування 59 безробітних на новостворені робочі місця. З Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття виплачено близько 84,1 тис. грн.

Загальна тривалість компенсації - 12 місяців упродовж 2-х років. Отож, безробітного потрібно буде працевлаштувати на нове робоче місце строком не менше ніж на 2 роки.

У вас є 2 місяці з дня працевлаштування безробітного для подання заяви щодо отримання компенсації. Це можна зробити при особистому відвідуванні центру зайнятості або ж через персональний електронний кабінет роботодавця з накладенням кваліфікованого електронного підпису.

Не можуть розраховувати на таку компенсацію роботодавці, які мають заборгованість зі сплати єдиного внеску, страхових внесків на загальнообов’язкове  державне пенсійне страхування, заробітної плати, перед державним (місцевим) бюджетом понад 6 місяців. Також не отримають виплати суб’єкти господарювання, які перебувають на стадії процедури з банкрутства або ліквідації.

Детальніше читайте на нашому сайті за посиланням: https://is.gd/qQkDvi

За консультаціями звертайтесь на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv