back

Новий професійний старт для переселенця

03 листопада 2023

Через війну в Україні чимало людей покинули рідні домівки та перебралися у порівняно безпечні населені пункти, подалі від постійних обстрілів. Один з них – Вадим Єлізаров – переселенець зі сходу країни, наразі працює на  КП «Городнянський ЖЕД», куди його оперативно працевлаштували після проходження стажування  фахівці служби зайнятості. Попередньо вони допомогли чоловікові розірвати трудові відносини з роботодавцем – згідно з чинним законодавством це сьогодні можна зробити в односторонньому порядку, подавши до центру зайнятості відповідну заяву. 

Вадим за освітою монтажник радіоелектронної апаратури та приладів – за професією пропрацював більше 10 років. Наразі для підвищення своєї конкурентоспроможності вирішив скористатися ваучером на навчання. Із запропонованого службою зайнятості переліку, який налічує 124 професії та спеціальності, обрав професію електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування.

Навчальний заклад, а це Полтавський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, чоловік також обирав самостійно. Навчатися вирішив дистанційно, а проходити практику - за основним місцем роботи.

Навчання новій професії Вадим Єлізаров  розпочав у середині вересня, завершить – наприкінці грудня. Отож, у короткий термін, всього за 3 місяці, за кошти Фонду загальнообов’язкового державного страхування на випадок безробіття, чоловік отримає новий фах. До речі, цього року вже 350 мешканців області скористалися ваучером на навчання, серед них 26 внутрішньо переміщених осіб.

Докладніше про ваучер тут https://is.gd/6czbRh

Подати заявку на отримання ваучера можна онлайн https://is.gd/quzCHf

За консультаціями звертайтесь до будь-якого структурного підрозділу обласного центру зайнятості або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

 

                                         За інформацією обласного центру зайнятості