back

Служба зайнятості пропонує своїм клієнтам тільки легальну роботу…

18 серпня 2023

А це – належно оформлені трудові відносини, що є гарантією соціального захисту найманих працівників.

Протягом січня-липня до служби зайнятості роботодавцями області подано 4,5 тис. вакансій. За видами економічної діяльності, більшість з них - на підприємствах переробної промисловості, у сфері торгівлі, сільського господарства, охорони здоров’я.

Традиційно, найбільше пропозицій (20,9%) було для кваліфікованих робітників з інструментом (швачка, електромонтер, електрогазозварник, слюсар-ремонтник, слюсар-сантехнік); дещо менше (17%) - для робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (водій, токар, оператор заправних станцій, тракторист, машиніст екскаватора, оператор котельні). Не менш популярні (16,9%) працівники сфери торгівлі та послуг (продавець, кухар, охоронник, поліцейський, соціальний робітник, перукар, офіціант, бармен).

Стабільно високий попит на професіоналів (спеціаліст державної служби, вчитель, вихователь, інженер, лікар, провізор, економіст, практичний психолог) – 13,6% поданих до служби зайнятості вакансій саме для них. Також на ринку праці бракує фахівців (сестра медична, фельдшер, бухгалтер, фармацевт, електрик, механік тощо).

Роботу з наданням житла пропонують в області для інженерів, електрозварників, токарів, слюсарів, фрезерувальників, операторів верстатів з програмним керуванням тощо.

На початок серпня у базі даних Чернігівського обласного центру зайнятості налічувалося 833 вакансії від роботодавців регіону. Проте, завдяки старанням рекрутерів  служби пропозицій для безробітних було значно більше за рахунок  вакансій з інших джерел: інтернет-ресурсів, засобів масової інформації, сайтів пошуку роботи, соціальних мереж.

Актуальні пропозиції дивіться на сервісі "Єдиний портал вакансій" https://jobportal.dcz.gov.ua , на телеграм каналі актуальних вакансій «Робота зараз: Державна служба зайнятості» https://t.me/worknowdcz та на нашому сайті https://chg.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy