back

До Міжнародного дня людей з інвалідністю 

03 грудня 2021

 

 Протягом січня-листопада 2021 року за допомогою в працевлаштуванні до служби зайнятості області звернулися 1,1 тис. людей з інвалідністю, а всього мали статус безробітного майже 2 тис. осіб цієї категорії. З них працевлаштовано 417 громадян. Переважно водіями, продавцями, охоронниками, сторожами, кочегарами, підсобними робітниками. Проте у службі зайнятості називають і непоодинокі приклади працевлаштування людей з інвалідністю інженерами, керуючими підприємством, спеціалістами державної служби, вчителями, медсестрами тощо.

Не кожна людина, яка бажає працевлаштуватися, володіє затребуваною професією. В таких випадках служба зайнятості пропонує своїм клієнтам безкоштовно пройти професійну підготовку, перепідготовку чи підвищення кваліфікації за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Протягом січня-листопада поточного року на професійне навчання було направлено 83 людини з інвалідністю. Ще 54 особи залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Станом на 1 грудня 2021 року на обліку в службі зайнятості області перебувало 658 безробітних громадян, які мають інвалідність.

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості