back

Робоча поїздка до м.Бахмач

25 серпня 2021

   У рамках проведення комплексної перевірки Державним архівом Чернігівської області роботи архівного відділу Ніжинської районної державної адміністрації, 19 серпня 2021 року здійснено робочу поїздку до м.Бахмач, де відбулась зустріч з головним спеціалістом архівного відділу Наталією Фесик та директором Комунальної архівної установи «О`бєднаний трудовий архів» Бахмацької міської ради Ольгою Тарасенко. Захід очолила Наталія Лобанова, заступник директора Державного архіва Чернігівської області.

  У 2021 році після нового територіального поділу до складу Ніжинського району увійшли Бахмацький, Бобровицький, Борзнянський та Носівський райони. Шляхом реорганізації до архівного відділу Ніжинської районної державної адміністрації було приєднано архівні відділи вищезазначених районів. На сьогоднішній день для зручності населення архівні документи колишніх районів знаходяться на місцях. Головні спеціалісти архівного відділу Ніжинської райдержадміністрації працюють у містах Бахмач, Бобровиця, Борзна, Носівка, Ніжин, здійснюють прийом громадян, видають довідки, мають право підпису і свою гербову печатку. Необхідні дані про головних спеціалістів, їх місце розташування та графік прийому громадян  розміщені на даному сайті у підрозділі «Контакти. Відомості про архів». Списки фондів у розділі «Списки фондів». Також, на території Ніжинського району працюють п’ять трудових архівів органів місцевого самоврядування, контактна інформація знаходиться у розділі «Новини» у підрозділі «До відома населення».

 Для отримання інформації, архівних довідок, витягів та копій заявник завжди може звернутися як за місцем знаходження архівних документів, так і в м.Ніжин до начальника архівного відділу.

 За 2021 рік начальником архівного відділу Ніжинської районної державної адміністрації Тетяною Вовк відвідано всі віддалені робочі місця головних спеціалістів у містах Бахмач, Бобровиця, Борзна, Носівка та всі трудові архіви району. Головним питанням робочих поїздок стало забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду.