back

Стан захворюваності на COVID-19 та підготовка до опалювального періоду - основні питання наради, яку провів голова райдержадміністрації

21 вересня 2020

Сьогодні голова райдержадміністрації Григорій Ковтун провів розширену нараду із своїм першим заступником Сергієм Батраком та керівниками управлінь, відділів і структурних підрозділів райдержадміністрації.

 

Основними питаннями наради були стан захворюваності мешканців району на COVID-19, забезпечення районної лікарні засобами індивідуального захисту; підготовка до опалювального періоду закладів освіти, охорони здоров’я та стаціонарного відділення для одиноких громадян територіального центру управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

 

Так, за повідомленням генерального директора районного центру первинної медико-санітарної допомоги Івана Бондаря, станом на 21 вересня у Ніжинському районі 79 хворих на COVID-19 та 31 контактна особа. Найбільша кількість інфікованих проживає на території Лосинівської ОТГ: там 18 пацієнтів проходять амбулаторне лікування під наглядом сімейних лікарів, 3 лікується стаціонарно.

 

Головний лікар центральної районної лікарні Юрій Солодько зазначив, що наразі на рахунок закладу охорони здоров’я надходять кошти від сільських рад, за які будуть поповнені запаси засобів індивідуального захисту та дезінфекції.

 

В умовах карантину не припиняється робота з сім’ями, багатодітними та такими, що опинились у складних життєвих обставинах. Про це розповіли під час наради начальник служби у справах дітей Інна Горобей та в. о. директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія Чос.

 

Повністю готове до опалювального періоду стаціонарне відділення для одиноких громадян територіального центру управління соціального захисту населення райдержадміністрації, що розташоване у с. Вертіївка, - відзвітував начальник управління Володимир Другаков. Він також повідомив, що управління соціального захисту наразі працює в умовах обмеженого доступу громадян.

 

Голова райдержадміністрації Григорій Ковтун звернув особливу увагу деяких керівників на виконанні раніше отриманих доручень, а також надав нові доручення кожному присутньому.

 

Засідання відбувалось відповідно до карантинних вимог, з невеликими групами осіб.

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю РДА