back

Підтримка хворих на нецукровий діабет

20 липня 2020

Нецукровий діабет – хронічне, орфанне (рідкісне) захворювання, яке зустрічається у жінок та чоловіків, дорослих та дітей, але найчастіше у осіб молодого віку від 18 до 35 років.

 

На території Ніжинського району проживає четверо осіб з цією хворобою. Лікування вартісне, але кошти з державного бюджету на таких хворих не виділяються.

 

На підтримку людей з нецукровим діабетом цьогоріч сесією Ніжинської районної ради була затверджена Районна програма медичного забезпечення хворих у разі амбулаторного лікування на 2020-2022 роки.

 

На виконання даного рішення для трьох осіб кошти надали об’єднані територіальні громади Ніжинського району. А для лікування одного хворого, мешканця с. Бакланове, кошти були надані з районного бюджету в обсязі річної потреби – а це 9440 грн.

 

З листом на ім’я голови райдержадміністрації звернулась опікун хворого з Бакланове та подякувала за надану допомогу й підтримку, а особливо головному лікарю районного центру первинної медико-санітарної допомоги Івану Бондарю.

 

Варто зауважити, що районною державною адміністрацією підготовлені, а районною радою затверджені ряд й інших медичних програм на підтримку галузі та осіб з різними захворюваннями.

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю РДА