back

Меморіальний музей М.К.Заньковецької - місце, де варто побувати

03 липня 2020

Село Заньки Ніжинського району – мала батьківщина першої народної артистки України Марії Заньковецької. Територія колишнього дворянського помістя, де пройшли дитинство та юність акторки, а також будинок, що належав родині Адасовських, збережені до тепер. Тут ще у 1964 році було створено Меморіальний музей М.К.Заньковецької.

 

Експонати закладу розповідають про життя і сценічну діяльність зірки української сцени. На території – парк, фруктовий сад, ставок, зона відпочинку. У музеї проходять наукові конференції, культурно-мистецькі заходи, зустрічі, свята, гуляння.

 

Крім того, у приміщенні колишньої школи облаштовано етнографічний відділ музею, де розташовані і церковна кімната, і виставка вишитих картин, і давні предмети побуту селян, і кімната з різнотрав’ям, зібраним із саду Адасовських.

 

З усім цим історичним надбанням Ніжинщини знайомила голову райдержадміністрації Григорія Ковтуна директор музею Ольга Новак. Очільник району відвідав заклад 02 липня разом із керівником апарату Тетяною Липко в рамках робочої поїздки.

 

Посадовець зауважив, що для збільшення туристичного потенціалу музею варто перш за все вдосконалити туристичні маршрути Ніжинщини, а в роботі застосовувати інноваційні цифрові методи, приваблювати туриста за допомогою інтернет-ресурсу, загалом, крокувати у ногу з часом.

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю РДА