back

Віддаючи належне вдовам

22 червня 2020

 

     Щороку 22 червня українці відзначають День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни. Пам’ятна дата нагадує, що кожне людське життя має особливу цінність. Нацистська окупація принесла мільйони людських жертв, сотні зруйнованих міст і тисячі знищених сіл, страждань, котрі й досі спогадами ятрять душі.

  Саме цього дня, в рамках заходів з нагоди скорботної дати, представники районної влади вирішили відвідати вдів, чиї чоловіки були учасниками бойових дій у Другій Світовій війні, та тих жінок, чиї чоловіки склали голови в зоні АТО.

  Заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко побувала у Великій Дорозі, де відвідала дев’яносторічну Ганну Іванівну Примаченко, чоловік якої, Іван Антонович, вніс свій вклад у велику Перемогу. Як і Петро Петрович Подолянко, дружина якого, Ольга Іванівна давно зустрічає 9 травня у статусі вдови. Марія Антонівна Герасименко, теж залишилася без міцного й надійного плеча, втративши свого Івана Миколайовича.

  Усі вони пам’ятають і той страшний день, коли розпочалася війна, і той, коли втирали сльози, проводжаючи на фронт своїх господарів, і той, коли вдягли чорну хустку.

Не оминув цей колір і наших сучасниць.

  Ірина Петрик, яка проживає у Червоному Колодязі сповна відчула як це, жити без другої половинки. Її Сергій – вже сучасний герой, який віддав життя, захищаючи Україну від сусідньої країни-агресора.

  Наталія Микитченко - вдова Сергія Барана із Богданівки. Їм доведеться жити, піднімати на ноги синів і доньок, приймати серйозні й виважені рішення і сподіватися тільки на себе. Війна принесла їм звістку про смерть найдорожчої людини і присвоїла статус вдів учасників АТО.

  Начальник управління соціального захисту райдержадміністрації Володимир Другаков та голова районної ветеранської організації Володимир Карпенко побували в Талалаївці. До них приєдналися сільський голова Сергій Гусєв та голова місцевої організації ветеранів Микола Братченко.

  Вони завітали до господи Олександри Луківни Дудкіної (вдови Івана Григоровича Дудкіна) якій незабаром виповниться  96 та Єфросинії Григорівни Красновид (1929 року народження) – вдови Федора Григоровича Красновида.

  Посадовці вручили жінкам продуктові набори та грошову допомогу, побажали міцного здоров’я та довгих років життя. Під час спілкування обговорили проблеми, які найбільше їх хвилюють, питання соціального захисту.

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю апарату РДА за матеріалами газети «Ніжинський вісник»