back

СЛУЖБА “101” ЗАСТЕРІГАЄ!!!

03 березня 2020

На минулому тижні виникла 1 пожежа:

Вночі 26 лютого до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку за адресою: Ніжинський район, с. Хвилівка, вул. Лісова. Внаслідок пожежі вогнем знищено перекриття по всій площі  та пошкоджено стіни на площі 40 м. кв. На місці пожежі виявлено тіло гр. П.

З метою попередження виникнення пожеж, загибелі та травмування населення на них Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області попереджує:

  • обережне користування вогнем допоможе Вам зберегти роками надбане майно, а не рідко і життя Ваше та оточуючих Вас людей.
  • виходячи з дому, переконайтесь, що електричні та газові прилади відключені.
  • маленька іскорка може стати причиною великого лиха.
  • паління в стані алкогольного сп’яніння може призвести не лише до пожежі, а і до загибелі самої людини.

 

НА НІЖИНЩИНІ НАДЗВИЧАЙНИКИ ДСНС ЗАВЕРШИЛИ ПЕРЕВІРКИ ПРОТИПОЖЕЖНОГО СТАНУ ОБ'ЄКТІВ З МАСОВИМ ПЕРЕБУВАННЯМ ЛЮДЕЙ

На виконання доручення Прем’єр-Міністра України від 11.12.2019 № 44205/1/1-19 з метою здійснення контролю за виконанням вимог Кодексу цивільного захисту України, правил пожежної безпеки в Україні, інших законодавчих та нормативно-правових актів у сфері техногенної та пожежної безпеки в м. Ніжині та Ніжинському районі протягом грудня 2019 року-лютого 2020 року проведені позапланові перевірки у сфері пожежної та техногенної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей.

Співробітники Ніжинського МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області ретельно інспектували наявність та справність первинних засобів пожежогасіння, комплектацію пожежних щитів протипожежним інвентарем, наявність та стан евакуаційних виходів, електрогосподарства, протипожежних джерел водопостачанням, систем протипожежного захисту. Також під час перевірок із персоналом проведені учбові евакуації з будівель та вивчено порядок дій у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Загалом Ніжинським МРВ перевірено 100 об’єктів з масовим перебуванням людей. За результатами перевірок до адміністративної відповідальності притягнуто 94 керівників, подано  2 позови до суду щодо припинення експлуатації закладів або приміщень.

 

Т.в.о. начальника Ніжинського МРВ

У ДСНС у Чернігівській області

Сергій Шевченко

 

УВАГА ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНІ ПРЕДМЕТИ!

            З початку 2020 року піротехніки ДСНС України вилучили та знищили вже 3 тисячі 359 вибухонебезпечних предметів! Нагадуємо про важливість дотримання правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

 Категорично забороняється:

- торкатися підозрілого предмету або пересувати його;
- заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
- здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;
- намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;
- розбирати вибухонебезпечний предмет.

             Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.

Т.в.о. начальника Ніжинського МРВ

У ДСНС у Чернігівській області

Сергій Шевченко

 

 

БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ З ПОБУТОВИМ ГАЗОМ

Якщо ви відчули запах газу в під’їзді, негайно зателефонуйте в аварійну газову службу ! Разом із сусідами спробуйте виявити місце й джерело його витоку. Якщо необхідно проникнути в квартиру, звідки йде газ, ламайте двері. Оголосіть про небезпеку всім мешканцям будинку, переконайте їх не користуватися електричними дзвінками й відкритим вогнем. Повідомте диспетчеру ГРЕП про те, що трапилося, і попросіть тимчасово відключити ліфт у під'їзді (попередньо вивівши звідти людей). Евакуюйте мешканців із найближчих до джерела витоку газу квартир, виведіть на вулицю дітей і літніх осіб, дихаючи через мокру хустинку. Розчиніть у під’їзді вікна й двері, ретельно його провітріть. Після прибуття фахівців газової служби вкажіть їм джерело витоку тазу і виконуйте їхні вказівки.

Якщо стався вибух газу, негайно викличте аварійну газову службу, рятівників, міліцію та "швидку допомогу", по можливості рятуйте сусідів з-під уламків стін і перекриттів, застосовуючи підручні засоби (ломи, лопати, автомобільний домкрат) і гасіть пожежу. Будьте гранично обережні: вибухи можуть повторитися. Якщо під час вибуху в сусідів ви перебуваєте в квартирі, перекрийте подачу газу і вимкніть усю електрику, негайно залишіть квартиру, закривши за собою двері. Якщо ви незайняті гасінням пожежі або порятунком людей; вийдіть на вулицю і, залишаючись до прибуття рятувальників, надайте першу медичну допомогу постраждалим.

 

Т.в.о. начальника Ніжинського МРВ

У ДСНС у Чернігівській області

Сергій Шевченко

 

Служба порятунку інформує.

Якщо Ви почули уривчасте звучання сирен, звукові сигнали підприємств, об’єктів, транспортних засобів, негайно увімкніть теле- і радіоприймачі на хвилях місцевих телерадіокомпаній або ФМ станції "Наше радіо" у діапазоні 104.3 та уважно прослухайте подальші повідомлення.

Після цього дійте без паніки та метушні у відповідності з отриманими вказівками і рекомендаціями. Переконайтеся, що дане повідомлення почули або побачили люди, які мешкають чи працюють поруч, особливо якщо це літні люди або люди із вадами зору чи слуху. Надайте допомогу дітям, вагітним, інвалідам та літнім людям.

Служба порятунку застерігає.

Не залишайте поза увагою залишені підозрілі предмети (пакунки, коробки, валізи, сумки, парасольки, іграшки тощо), підозрілі автомобілі, що залишені без нагляду на тривалий час поблизу місць скупчення людей: вокзалів, автостанцій, зупинок громадського транспорту, ринків, магазинів, розважальних закладів тощо.

Ні в якому разі не чіпайте та не намагайтеся їх відкрити або оглянути. Це мають робити тільки професіонали з вибухотехнічної служби. Про підозрілі предмети або автомобілі одразу повідомте по телефону 102 або 101. До їх приїзду зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до небезпечної знахідки та відведіть людей на безпечну відстань.  Пам’ятайте: Ваші своєчасні та грамотні дії допоможуть запобігти лиха.

Шановні громадяни!

 У випадку, якщо вам стало відомо про неправомірні дії, як кримінального так і корупційного характеру з боку працівників підрозділів ДСНС ви можете звертатися за телефонами довіри Управління ДСНС України у Чернігівській області: 0-222-65-25-41; 65-25-42;

Телефони довіри Ніжинського МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області: 3-15-67; 3-17-43; 2-54-60.

Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області