back

Проекти Програми економічного і соціального розвитку та районного бюджету на 2020 рік розглянули на Колегії райдержадміністрації

17 грудня 2019

У наступному році передбачаються зміни в адміністративно-територіальному устрої нашої держави, замість районів будуть утворені округи. Та доти цього не сталося районна державна адміністрація розробляє щорічний проект Програми економічного і соціального розвитку району, який розміщено на сайті райдержадміністрації для внесення пропозицій, та затверджується на сесії районної ради.

 

Презентував проект Програми економічного і соціального розвитку району на 2020 рік начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Вадим Шелест під час розширеного засідання Колегії райдержадміністрації, куди були запрошені сільські голови, керівники районних установ та ЗМІ.

 

Як зауважив головуючий – очільник райдержадміністрації Вячеслав Івашин, головною метою Програми є економічна політика, яка спрямована на вирішення соціальних проблем, забезпечення зростання життєвого рівня населення, зниження рівня безробіття.

 

Для виконання Програми економічного і соціального розвитку району розроблено 43 програми, спрямованих на розвиток різних напрямків життєдіяльності району, фінансування яких заплановано на суму більше 5 млн. грн., - доповів Вадим Шелест. Пріоритетні завдання: створення умов для сталого економічного зростання, інноваційно-інвестиційний розвиток промислового виробництва, підвищення ефективності агропромислового комплексу, поліпшення стану інфраструктури та комунікацій, підвищення доступності і якості соціальних послуг та стандартів життя населення.

 

Яким буде районний бюджет наступного року, - розповіла начальник фінансового управління Світлана Алемша. Вона озвучила доведені показники та заплановані видатки по різним галузям. Проте затверджуватиме районний бюджет 2020 року сесія районної ради.

 

Під час засідання Колегії звучали різні пропозиції до обох проектів порядку денного, усі вони будуть враховані до винесення на розгляд сесії.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА