back

Під час наради у голови РДА обговорили актуальні питання життєдіяльності району

16 грудня 2019

 

  Сьогодні, 16 грудня, відбулася розширена робоча нарада голови Ніжинської РДА Вячеслава Івашина з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації та районних установ  за участі заступників Сергія Батрака, Оксани Мелашенко, керівника апарату Тетяни Липко.

     Під час наради присутні доповідали про стан справ у всіх галузях життєдіяльності району. Головна увага була приділена обговоренню питання освоєння державних коштів. Як наголосив голова райдержадміністрації, необхідно вжити всі заходи, щоб у повній мірі використати субвенції з держбюджету та реалізувати проєкти, спрямовані на розвиток соціально-гуманітарної сфери.

   Серед озвучених питань - поступове погашення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ за рахунок використання освітньої та медичної субвенції та додаткової дотації. Про це говорила начальник фінансового управління Світлана Алемша.

    На постійному контролі у голови райдержадміністрації стан пасажирських перевезень у районі, про що також йшла мова під час наради.

    Також було виокремлено і питання безпечного та якісного харчування дітей, зокрема йшлося про необхідність проведення паспортизації харчоблоків дошкільних та шкільних навчальних закладів. Як зауважив Сергій Батрак, з наступного року при виділенні коштів державної субвенції, у тому числі на ремонт та оснащення їдалень, враховуватимуться дані цієї паспортизації. Ці заходи треба здійснити на  виконання Указу Президента України «Про невідкладні заходи щодо покращення здоров’я дітей» та відповідних доручень Уряду щодо проведення паспортизації харчоблоків. 

      Обговорили і план основних заходів на поточний тиждень, серед яких розширене засідання Колегії РДА, сесія районної ради, засідання комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді за участі керівників таборів відпочинку, заходи до Дня Святого Миколая у закладах освіти та культури тощо.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації