back

У селах Світанок та Галиця побував народний депутат Валерій Зуб

25 листопада 2019

Народний депутат України Валерій Зуб продовжує вивчати свій округ та проводити зустрічі з людьми. Так, він знову відвідав Ніжинщину 22 листопада. Разом із головою райдержадміністрації Вячеславом Івашиним побував у селах Світанок та Галиця, зустрівся з громадськістю цих сільських рад.

 

З радістю посадовців зустрічали школярі Світанківського навчально-виховного комплексу, які розповідали про свої успіхи у вирощуванні саджанців та збереженні лісів. Директор Лариса Кукало провела гостям екскурсію закладом та теплицями, де й зростають майбутні ліси.

 

Тут, у школі, Валерій Зуб та Вячеслав Івашин поспілкувались із небайдужими мешканцями сіл Світанок та Яхнівка. Вони розповіли про нагальні проблеми територій, а це – ремонт доріг, проведення вуличного освітлення, ремонт водогону. Посадовці пообіцяли свою підтримку у вирішенні цих питань. Крім того, громадськість поцікавилась у народного депутата питаннями подальшого функціонування фельдшерських пунктів та малокомплектних шкіл. Валерій Зуб повідомив, що Кабінет Міністрів узяв до уваги його звернення щодо врахування розгалудженості населення в Чернігівській області і можливого застосування спеціального коефіцієнту у питаннях фінансування сільської медицини та освіти.

 

Також у Світанку народний депутат відвідав Музей Українсько-Чесько-Словацької дружби та братську могилу чесько-словацьких воїнів, загиблих у роки Другої світової війни.

 

У Галиці розпочали із зустрічі з громадянами. Їх найбільше цікавили земельні питання, формування ринку землі в Україні та впровадження страхової медицини.

 

Посадовці також побували у дитячому садочку та школі, де саме зараз тривають роботи по будівництву внутрішніх санвузлів, за рахунок залишку державної освітньої субвенції.

 

Відвідали Галицьку амбулаторію сімейної медицини, завідуюча Віра Семеряко поцікавилась у нардепа подальшим ходом реформи охорони здоров’я та висловила свої пропозиції стосовно сільської медицини. І Валерій Зуб, і Вячеслав Івашин, оглянувши відремонтоване приміщення амбулаторії, висловили вдячність керівнику СПОП «Ксена» Григорію Макаренку за надану допомогу закладу охорони здоров’я.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА