back

Захисників України з Ніжинщини привітали із святом

11 жовтня 2019

14 жовтня об’єднує такі величні свята як день Українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та нещодавно запроваджене державне свято – День захисника України.

 

Це свято нероздільно пов’язане з розвитком війська та козацтва, національно-визвольним рухом минулого століття та боротьбою українського народу за суверенітет і територіальну цілісність у незалежній Україні. Це свято мужніх людей - ветеранів Другої світової війни, учасників АТО та ООС, військовослужбовців Збройних Сил України, учасників бойових дій на території інших держав, працівників силових структур, волонтерів. І саме такі люди сьогодні зібрались в актовій залі Ніжинської районної державної адміністрації на урочистості з нагоди свята.

 

Першим привітав присутніх й благословив настоятель Храму Святої Покрови м. Ніжина от. Михаїл Якубів, який розповів про покрову Божої Матері над усіма українськими воїнами і нашою державою. Та зауважив, що кожен з нас молитвою боронить воїнів на сході і щодня повинен про це пам’ятати.

 

А голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин наголосив, що війна в Україні за цілісність і незалежність нашої держави відбувається не лише на Донбасі, а всюди – вона ідеологічна. Тому боротися повинен кожен з нас, виконуючи чесно й справно свою роботу на кожному робочому місці. Він подякував за мужність, героїзм і приклад справжнього патріотизму і ветеранам, і воїнам-інтернаціоналістам, і сучасним захисникам, і жінкам й матерям загиблих, та волонтерам – усі вони захисники України, - наголосив Вячеслав Анатолійович.

 

Подяками та грамотами районної державної адміністрації посадовець відзначив військовослужбовців, учасників АТО (ООС), працівників поліції, Служби безпеки України, державних службовців, рятувальників: Дениса Зашкольного, Ярослава Олійника, Валерія Храмова, Олександра Чабана, Олександра Шлагана, Романа Литовченка, Володимира Кресана, Миколу Реку, Андрія Герасименка, Андрія Головка, Сергія Корецького, Олександра Ліпакова, Максима Малашенка, Наталію Мірошник, Ігоря Поливка, Романа Сітайла, Віктора Рафальського та Дмитра Хоренка.

 

Із вітаннями до присутніх звернулись голова районної ради Олег Бузун, голова ГО «Ніжинська міськрайонна спілка ветеранів Афганістану» Сергій Ступак та начальник відділу призову Ніжинського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Галата, котрі також відзначили сучасних захисників грамотами й подяками.

 

Урочистості продовжились концертною програмою для всіх присутніх у залі, котру підготували працівники культури Ніжинського району.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації