back

Важливі питання життєдіяльності району обговорили під час розширеної наради

01 жовтня 2019

 

   Сьогодні, 01 жовтня, відбулась розширена робоча нарада  з актуальних питань життєдіяльності району, яку провів голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин.

    Начальники управлінь, відділів, секторів райдержадміністрації, керівники районних установ звітували про проведену роботу, обговорювали поточні та проблемні питання, заплановані заходи та  завдання, які необхідно реалізувати найближчим часом.

  На особливому контролі залишається питання виплати заборгованості по заробітній платі медичним працівникам вторинної ланки, про що доповідала начальник фінансового управління Світлана Алемша.

   Обговорювали на нараді і підготовку закладів соціальної сфери та житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період. Вячеслав Івашин наголосив присутнім керівникам медичних установ, відділів культури та освіти завершити всі необхідні роботи з метою вчасного початку та безперебійного проходження  опалювального сезону. Крім того, особливу увагу очільник району звернув на обов’язкове проведення моніторингу підготовки до зими сімей у складних життєвих обставинах. За словами в.о.директора ЦСССДМ Юлії Чос та в.о. начальника служби у справах дітей Дмитра Хоренка такі родини вони тримають на постійному контролі і зараз проводять інспектування їх готовності до осінньо-зимового періоду.

Начальник управління соціального захисту населення Олександр Шевчун інформував про зміни у призначенні  субсидій з 01 жовтня поточного року та наголосив, що всі види соціальних допомог станом на сьогоднішній день виплачені.

Головний лікар НКП «Ніжинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Бондар повідомив, що у Вікторівці та Леонідівці буде працювати фельдшер. Всі питання, пов’язані з фінансуванням та забезпеченням житлом молодого спеціаліста, вирішені.

Проте, залишається проблема з кадрами у Ніжинській ЦРЛ, про що повідомив головний лікар Юрій Солодько.

Присутні обговорили заходи, що будуть проведені на цьому тижні, зокрема, урочистості до Дня працівників освіти, щорічне оцінювання фізичної підготовленості населення, святкові заходи у стаціонарному відділенні для постійного або тимчасового проживання одиноких та непрацездатних громадян з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана.

 Також на нараді було озвучено і про підготовку до відзначення в районі Дня Захисника України та організацію районного етапу національно-патріотичної гри «Я патріот».

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації