back

Відбулась сесія районної ради

30 вересня 2019

Сьогодні, 30 вересня, відбулось пленарне засідання 24 сесії районної ради, яке провів голова районної ради Олег Бузун. Участь у засіданні взяв голова районної державної адміністрації Вячеслав Івашин, а також головний лікар Чернігівської обласної лікарні Андрій Жиденко.

 

Останній перед початком роботи сесії поінформував присутніх про необхідність розширення у Ніжині відділення гемодіалізу, оскільки існуюче приміщення не в змозі охопити всіх хворих на ниркову недостатність. Найбільш вигідне та комфортне приміщення під відділення гемодіалізу має Ніжинська центральна районна лікарня, педіатричне відділення. Андрій Жиденко запевнив, що ремонтні роботи будуть проведені за рахунок фінансування з державного бюджету, а лікарня отримуватиме відшкодування за використані енергоносії та орендовані приміщення під лабораторію. Діти ж району лікуватимуться у педіатричному відділенні Ніжинської міської лікарні, тим паче що там 6 педіатрів та комфортні умови для отримання якісної медичної допомоги. Але все це за умови, якщо депутати районної ради приймуть відповідне рішення та підпишуть тристоронній Меморандум про співпрацю з міською радою та облдержадміністрацією, - наголосив головний лікар обласної лікарні. У результаті сьогодні на сесії було прийнято рішення лише про розгляд даного питання.

 

Також депутати прийняли до відома звіт про роботу за 2018 рік голови районної ради Олега Бузуна та звіт про виконання районного бюджету 2019 року за І півріччя, внесли зміни до районного бюджету і розглянули ряд інших питань. Зокрема, одноголосно підтримали звернення до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та народного депутата Валерія Зуба про недопущення скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

 

Принагідно, очільники району разом із головою районної організації ветеранів Володимиром Карпенком привітали із 70-річним днем народження депутата районної ради Ніну Дереку.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації