back

У 2019 році передбачено 7 напрямів фінансової підтримки для фермерів та кооперативів

22 серпня 2019

 

   У 2019 році Уряд продовжує фокусуватися на підтримці розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації. Так, державна фінансова підтримка фермерства збережена та вдосконалена за основними минулорічними напрямами, а також доповнена новими.

   Уряд продовжує розглядати розвиток малого та середнього агробізнесу як один із пріоритетів і надавати державну підтримку для фермерів за багатьма напрямами».

     Так, цього року для фермерів та кооперативів передбачена: 90% компенсація вартості дорадчих послуг, 80% компенсація вартості насіння сільськогосподарських рослин вітчизняного виробництва, 70% компенсація кооперативам вартості придбаного вітчизняного обладнання, 40% компенсація вартості придбаної с/г техніки та обладнання вітчизняного виробництва, здешевлення кредитів, бюджетна субсидія на 1 гектар новоствореним ФГ та бюджетна субсидія на 1 члена не новоствореного ФГ.

     Обов'язкові вимоги для фермерських господарств – отримувачів бюджетних коштів:  зареєстровані права на власність та/або користування земельною ділянкою; ідентифікація та реєстрація сільськогосподарських тварин.

Тваринництво 900 грн за корову50% за купівлю племінних ресурсівКомпенсація за будівництво тваринницьких комплексів

Техніка та обладнання   40% за техніку

Рослинництво  80% за насіння80% вартості садивного матеріалу Компенсація за будівництво зернових комплексів

Поради ДорадництвоЯк стати фермером і отримувати дотаціїЯк створити кооператив і отримувати дотації

Cубсидії 60 000 гривень на господарство40 000 гривень на господарство

Кредити Дешеві кредити Здешевлення кредитів Кредити для тваринників

 

За інформацією відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації