back

Обговорили актуальні питання життєдіяльності району

19 серпня 2019

 

  Сьогодні, 19 серпня,  голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин провів розширену робочу нараду за участі заступників, керівників структурних підрозділів, відділів та секторів райдержадміністрації і районних установ, на якій обговорили найактуальніші питання життєдіяльності району, проблеми та шляхи їх вирішення.

 

  На постійному контролі у голови РДА питання виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, погашення заборгованості за використані енергоносії, пасажирських перевезень на тих маршрутах, по яких ще в кінці червня в обласній державній адміністрації відбувся конкурс. Про це, в першу чергу, йшла мова під час наради. Так, за словами начальника відділу економічного розвитку і торгівлі Вадима Шелеста договір на перевезення до с.Переяслівка ще не підписаний. Вячеслав Івашин дав завдання тримати на постійному контролі питання перевезень на проблемних маршрутах.

 

  Особливу увагу очільник району акцентував на підготовці закладів соціальної сфери до початку опалювального сезону та наголосив присутнім керівникам на здійсненні всіх необхідних заходів з метою вчасного та безперебійного його проходження.

 

  Аграрії району завершили збирання ранніх зернових та гречки – повідомила начальник відділу агропромислового розвитку Марія Носенко. Наразі сільгосппідприємства проводять догляд за пізніми зерновими та технічними культурами.

 

   Продовжується підготовка до нового навчального року у закладах освіти. Про основні завдання та проблеми, які необхідно вирішити найближчим часом інформувала начальник відділу освіти Леся Лозова.

 

  Продовжується літня оздоровча кампанія. За кошти місцевого бюджету, передбачені районною Програмою оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки, було придбано 30 путівок для дітей пільгових категорій, які з 15 серпня відпочивають у санаторії в Одеській області. Про це розповіла головний спеціаліст сектору сім’ї, молоді та спорту Тетяна Листопад.

 

   Про проведену на минулому тижні обласну перевірку стану підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2019/2020 року господарського комплексу і соціальної інфраструктури Ніжинського району доповів головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Володимир Лозовий.

 

   Учасники наради також обговорили деякі організаційні питання заходів поточного тижня, зокрема, урочистостей з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 28-річниці незалежності України. Так, 23 серпня біля адмінбудівлі районної державної адміністрації заплановано проведення урочистої церемонії підняття Державного Прапора України та акції «Я громадянин України» з урочистим врученням паспортів, а  24 серпня у районному будинку культури в с.Талалаївка відбудеться святковий концерт.

 

        За підсумками робочої наради головою райдержадміністрації було дано ряд доручень.

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації