back

Вячеслав Івашин провів засідання Колегії районної державної адміністрації

03 липня 2019

Підсумки впровадження реформи «Нової української школи» у 2018 - 2019 навчальному році та плани на майбутнє і стан забезпечення засобами реабілітації, пересування та санаторно-курортним лікуванням інвалідів усіх категорій сьогодні обговорили під час засідання Колегії районної державної адміністрації, котре провів очільник району Вячеслав Івашин.

 

По першому питанню доповідала начальник відділу освіти Леся Лозова. До впровадження Концепції Нової української школи підготовлено 32 учителі початкових класів, 18 учителів іноземної мови, у тому числі 15 вчителів, які викладатимуть у 1 класі 2019 - 2020 навчального року – зауважила посадовець. Нова українська школа передбачає створення нового освітнього простору, відповідне оснащення навчальних кабінетів. Так, у минулому році за кошти державної субвенції було придбано дидактичне обладнання, 93 парти та 4 дошки, 8 мультимедійних проекторів з екранами та 6 ноутбуків. На кожного першокласника школи отримали ігрові набори «Lego».

 

Заслуговують на увагу і облаштовані кабінети 1-х класів Безуглівського, Перемозького, Світанківського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст., Галицької, Колісниківської, Ніжинської ЗОШ І-ІІ ст., Кропивнянського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІ ст. У зазначених закладах педагоги створили умови, в яких діти хочуть іти до школи.

 

Цього року виділено 473 тис. грн. на придбання дидактичних матеріалів, сучасних меблів та комп’ютерного обладнання для продовження впровадження нового Державного стандарту початкової освіти. Уже придбано дидактичні матеріали в кількості 489 одиниць, 14 дошок крейдових та 100 одномісних парт. Проведено процедуру закупівель комп’ютерного обладнання.

 

Про те, яких змін набули школи в Перемозі та Кукшині розповіли директор Перемозького НВК Любов Боровик та Кукшинський сільський голова Олександр Пивовар.

 

Виступаючі наголосили, що НУШ – це перш за все належна матеріально-технічна база, нова методологія та сприйняття системи самими вчителями. Усе це мають заклади зазначених населених пунктів. І звісно ж, не без підтримки сільських рад. Цього року, зокрема, для потреби Кукшинської школи депутати сільської ради вже виділили 150 тис. грн, - зауважив Олександр Пивовар.

 

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин подякував усім сільським головам за підтримку освітніх закладів та за розуміння того, що інвестувати в освіту, всебічний розвиток дітей, їх культурне дозвілля – найголовніше завдання влади на місцях.

 

Крім того, під час Колегії усі присутні мали можливість познайомитись із директором районного інклюзивно-ресурсного центру Лідією Антоновою. Вона розповіла про основні напрямки роботи та завдання закладу, перші здійснені кроки та озвучила потреби.

 

Очільник району додав, що головна задача центру спонукати батьків дітей із особливими потребами до навчання дітей, їх мотивації, адаптації в суспільстві і «пошуку себе» у цьому світі, аби вони не відчували себе інакшими.

 

Протягом минулого року було забезпечено новими технічними засобами реабілітації 68 осіб з інвалідністю та 26 особам надано технічні засоби реабілітації, які були у користуванні. Заключено 17 договорів та видано 17 візків особам з інвалідністю, 17 договорів на протезно-ортопедичні вироби, 3 договори на ортопедичне взуття, 12 договорів на технічні засоби реабілітації, - доповів начальник управління соціального захисту населення Олександр Шевчун, інформуючи по питанню стану забезпечення засобами реабілітації, пересування та санаторно-курортним лікуванням інвалідів усіх категорій.

 

За 5 місяців цього року вже забезпечено новими технічними засобами реабілітації 57 осіб з інвалідністю та 7 осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації, які були у користуванні.

 

Що стосується санаторно-курортного лікування – протягом 2018 року його отримали 13 осіб з інвалідністю та ветеранів війни, у цьому році санаторно-курортним лікуванням забезпечено вже 10 осіб. До кінця року планується оздоровити ще 5 осіб з інвалідністю, згідно розподілу путівок, які закуплені за кошти державного бюджету на ІІІ квартал 2019 року Департаментом соціального захисту населення.

 

Також про здійснену роботу із особами з інвалідністю, їх соціалізацію та підтримку інформувала фахівець районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Сурмачевська.

 

Протокольно члени Колегії розглянули питання напрямків роботи з молоддю та підтримки молодіжних ініціатив у 2019 році.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА