back

Виїзне засідання Колегії райдержадміністрації: ознайомились з роботою дитячої школи мистецтв та оздоровчою кампанією 2019

06 червня 2019

Сьогодні відбулось розширене виїзне засідання Колегії райдержадміністрації на базі Талалаївської та Безуглівської сільських рад.

 

Програма виїзного заходу була досить насиченою. Першочергово члени Колегії, керівництво району, запрошені сільські голови ознайомились з роботою Безуглівської філії районної дитячої школи мистецтв. Викладачі та вихованці продемонстрували фрагмент заняття хореографічного класу.

 

Далі гостей запросили до Безуглівського навчально-виховного комплексу І-ІІІ ст., де директор закладу Катерина Резвін провела оглядову екскурсію школою та дошкільною групою. Особливу увагу присутніх привернула до класу біології та хімії, котрий був облаштований минулого року за кошти обласного бюджету.

 

У Талалаївці директор школи Петро Козачук презентував роботу пришкільного табору відпочинку «Дружба». Тут відпочиває 63-є учнів, і сьогодні на них чекали козацькі розваги, випробування та куліш.

 

У районному будинку культури учасники виїзного засідання Колегії мали змогу ознайомитись з роботою Талалаївської філії районної дитячої школи мистецтв. Відвідали урок декоративно-прикладного мистецтва, подивились виступи вихованців класів хореографії, гітари та баяна.

 

Затим усі присутні зібрались у залі районного будинку культури аби обговорити питання порядку денного Колегії. Проводив засідання голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Участь у роботі взяв голова районної ради Олег Бузун.

 

Про організацію літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2019 році інформувала головний спеціаліст сектору сім' ї, молоді та спорту Тетяна Листопад. У своїй доповіді вона окреслила пріоритетні завдання відпочинково-оздоровчої кампанії 2019. Так цьогоріч планується охопити оздоровчими та відпочинковими послугами 72,4 % дітей (692 особи), з них забезпечення оздоровленням 20,7% (198 осіб) та відпочинком 51,7 % (494 дитини).

 

Надання відпочинкових послуг дітям району забезпечують пришкільні відпочинкові табори з денним перебуванням. Цього року їх 16, в них відпочиває 605 дітей.

 

Перевага в наданні оздоровчих послуг надається дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Пріоритетним завданням оздоровлення визначено 100% охоплення організованими формами відпочинку та оздоровчими послугами дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, максимальне охоплення дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей з інвалідністю, дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, талановитих і обдарованих дітей, дітей-переселенців, дітей учасників АТО та дітей батьки яких загинули під час виконання службових завдань в зоні проведення АТО\ООС. Станом на сьогоднішній день вже оздоровлено 68 дітей, зокрема, у санаторії «Косів», Івано-Франківська обл., в санаторії «Пролісок», в санаторії «Зелений гай» (м. Чернігів), в санаторії «Барвінок» (м. Боярка), МДЦ «Артек» та УДЦ «Молода Гвардія».

 

Доповідач окремо зупинилась на питанні фінансового забезпечення відпочинково-оздоровчої кампанії. Загалом, цього року планується використати 544,2 тис. грн. Зокрема,  Програмою оздоровлення та відпочинку дітей Ніжинського району передбачено 300,0 тис.грн  на придбання путівок до оздоровчих закладів для дітей пільгових категорій.

 

Про роботу Ніжинської районної дитячої школи мистецтв у напрямку розвитку особистості, виховання поваги до народних звичаїв і традицій розповіла головний спеціаліст відділу культури Світлана Коваль. Мережа навчального закладу налічує 8 філій (Лосинівська, Черняхівська, Вертіївська, Крутівська, Талалаївська, Безуглівська, Липіврізька, Ніжинська). Навчально-виховний процес в школі здійснюють 16 педагогічних працівників, навчається 284 дитини.

 

Особлива увага була акцентована на характеристиці досягнень вихованців школи, які постійно беруть активну участь в обласних, регіональних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах, займають призові місця та достойно представляють Ніжинщину.

 

Принагідно, під час Колегії керівники району відзначили спільними Почесними грамотами за багаторічний досвід роботи та з нагоди ювілеїв сільських голів Данини і Перебудови Ганну Оксенич та Олега Зінченка, а також головного спеціаліста відділу культури райдержадміністрації Світлану Коваль.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА