back

Відсвяткували День села у Ніжинському

27 травня 2019

Уперше в Ніжинському відзначили День села. Святкування відбулось 25 травня. На захід завітало чимало поважних гостей, котрі привітали усю громаду із святом, відзначили подарунками та подяками, - голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, народний депутат України Олександр Кодола, голова Ніжинського відділення Чернігівського земляцтва Олександр Харченко, депутат Ніжинської міської ради Ігор Шалай, голова ГО «Ніжинська міськрайонна організація ветеранів Афганістану» Сергій Ступак та директор ТОВ «Агро + АМ» Сергій Александренко.

 

У своєму виступі Вячеслав Івашин зауважив, що село Ніжинське – одне з найкращих і зразкових у районі. Тут дбають про розвиток спорту, дозвілля дітей, їх можливість відвідувати сучасні навчальні заклади, здійснюють благоустрій території – приклад тому встановлення міні-поля зі штучним покриттям, будівництво дитячого садочка, ремонт доріг та вуличного освітлення тощо. Він щиро подякував за таку роботу голові та депутатам сільської ради. Побажав громаді подальшого розвитку та процвітання.

 

Голова сільської ради Володимир Орел відзначив подяками та подарунками жителів громади за різні досягнення у різних сферах життєдіяльності – за мужність та патріотизм, за захист вітчизни під час Другої світової війни та АТО, багатодітних матерів, передовиків праці та інших.

 

Святкування Дня села для всієї громади було дійсно цікавим та насиченим – святковий концерт, виступ гурту «Смоляни», безпрограшна лотерея, для дітей – безкоштовні атракціони та повітряна куля, дискотека та вечірній яскравий салют.

 

А ще в рамках заходу відбулось відкриття футбольного поля зі штучним покриттям, кошти на яке було виділено із державного та місцевого бюджетів. Цього ж дня поле побачило і перший футбольний турнір – серед дитячих команд сіл Ніжинського, Безуглівки та Талалаївки. До речі, команда із Талалаївки отримала у подарунок новеньку футбольну форму, придбану за рахунок Районної програми підтримки Федерації футболу Ніжинського району.

 

Переможцями цього турніру стала команда господарів.

 

Та це не єдиний футбол, котрий відбувся цього дня у Ніжинському. В рамках шостого туру Відкритого Чемпіонату з футболу Ніжинського району відбулись змагання між ФК «Липів Ріг» та ФК «Фортуна» (Ніжинське). Тут уже перемогу з рахунком 6:0 здобули гості.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА