back

Посадовці зустрілись з лікарями Лосинівської амбулаторії

23 травня 2019

Учора на базі Лосинівської амбулаторії відбулась зустріч голови райдержадміністрації Вячеслава Івашина, головного лікаря центральної районної лікарні Юрія Солодька, Лосинівського селищного голови Володимира Андрійця з головним лікарем районного центру первинної медико-санітарної допомоги Іваном Бондарем та лікарями амбулаторії.

 

На зустрічі також були присутні Данинський сілський голова Ганна Оксенич, Перемозський сільський голова Сергій Багмут та деякі фельдшери.

 

Присутні обговорили разом питання співфінансування мережі закладів первинної ланки Лосинівської ОТГ і прилеглих громад та функціонування цієї мережі під час опалювального сезону.

 

Мова йшла, перш за все, про утримання фельдшерських пунктів. Для цього центр звертався з проханням про співфінансування до сільських голів, більшість з яких таку підтримку надали.

 

Іван Бондар озвучив потреби на заробітну плату фельдшерам до кінця року та енергоносії для фельдшерських пунктів на новий опалювальний сезон.

 

Вячеслав Івашин наголосив на тому, що варто переглянути підхід до опалення приміщень, перейти на альтернативні види палива, що дасть змогу зекономити кошти і суттєво збільшити заробітні плати сімейним лікарям.

 

Присутні сільські голови пообіцяли свою подальшу підтримку у питаннях утримання фельдшерів в межах бюджетних надходжень, а Володимир Андрієць наголосив і на подальшому фінансуванні заробітної плати приватних стоматолога, гінеколога та хірурга при Лосинівській амбулаторії.

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА