back

Міцна сім`я - міцна держава. У Ніжинському районі відбулось свято до Дня матері та Міжнародного дня родини

15 травня 2019

Сім’я, мати, батьківщина – єдині поняття. Людина до глибокої старості пов’язана з тією сім’єю, з якої вона вийшла, та все життя пов’язана з землею, на якій зростала.

 

Саме в родині дитина робить свої перші кроки, звідси вона йде у широкий світ, навчається любові і добра, тут вчиться захищати свій рід, свою землю.

 

З нагоди Дня матері та Міжнародного дня сім’ї сьогодні у Ніжинській районній державній адміністрації відбулось свято, під час якого вітали бурхливими оплесками матерів та родини, що є прикладом для наслідування у вихованні своїх дітей, у праці, у життєвій позиції й любові до рідного краю.

 

Це – Інга Сергіївна Макуха (с. Вікторівка), Марія Григорівна Лисенко (с. Заньки), Наталія Василівна Полегешко (с. Перебудова), Ольга Василівна Красновид (с. Талалаївка), «Матері-героїні» Антоніна Григорівна Дерев’янко (с. Галиця) та Валентина Іванівна Данько (с. В.Кошелівка), мама прийомних дітей Валентина Петрівна Вільховецька (с. Крути).

 

Усі присутні низько вклонилися родинам, сини й чоловіки яких відстоювали незалежність та територіальну цілісність нашої держави – Петрик (с. Чистий Колодязь) та Лупікс (с. Ніжинське), а також Невжимських (с. Л.Ріг) і Минки (с.Ніжинське).

 

Приклад для наслідування для своїх односельців щодо виховання талановитих, розумних та спортивних дітей мають родини Примак (с. Стодоли) та Оганян (с. Безуглівка).

 

Усіх цих поважних жителів Ніжинщини та всіх присутніх у залі вітали очільники району – голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, його заступник Оксана Мелашенко, голова районної ради Олег Бузун та представник народного депутата України Олександра Кодоли Олексій Пірковський.

 

Міцна родина – міцна держава, - зауважив Вячеслав Анатолійович, - тож побажав кожній дитині зростання у повній родині, в атмосфері любові, дружби та добра. Подякував усім матерям за їх нелегку материнську «професію» - давати путівку в життя своїм дітям. З особливою вдячністю звернувся до матерів, котрі виховали справжніх патріотів та героїв, які захищають незалежність нашої держави і є гідним прикладом для наслідування та надихають кожного з нас на побудову міцної держави.

 

Приємну атмосферу свята усім присутнім подарували працівники районного будинку культури, викладачі й вихованці Талалаївської, Вертіївської та Черняхівської філій районної дитячої школи мистецтв.

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА