back

В районі готуються до проведення відпочинково-оздоровчої кампанії

16 квітня 2019

     Стратегічним завданням органів виконавчої влади є реалізація права дітей на оздоровлення та відпочинок.
  Підготовку до якісної організації та проведення відпочинково-оздоровчої кампанії 2019 року в районі обговорили днями на засіданні районної міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей та учнівської молоді, яке провела заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко. 
 Як повідомив завідувач сектору сім’ї, молоді та спорту РДА Андрій Штайнеккер, у 2019 році планується охопити оздоровчими та відпочинковими послугами 58,5 % дітей (1054 особи), з них забезпечення оздоровленням 363 особи (20,1 %) та відпочинком 881 особи (49,9 %). 
«В 2019 році ми продовжуємо позитивну практику придбання путівок до закладів оздоровлення для дітей пільгових категорій за кошти районного бюджету. Станом на сьогоднішній день підготовлені матеріали для розміщення оголошення про придбання 30 путівок в системі електронних закупівель», - зазначив Андрій Штайнеккер.
  Головний спеціаліст відділу освіти Людмила Івашко доповіла про підготовку закладів освіти до проведення відпочинкової кампанії у пришкільних таборах з денним перебуванням влітку 2019 року.
  Крім того, присутні заслухали начальника управління Держпродспоживслужби в Ніжинському районі Віктора Рафальського про дотримання санітарних вимог в роботі пришкільних відпочинкових таборів з денним перебуванням. Про вимоги до дотримання правил пожежної безпеки в пришкільних відпочинкових таборах з денним перебуванням доповів провідний інспектор Ніжинського МРВ УДСНС України в Чернігівській області Ярослав Мороз.
   Відпочинково-оздоровча кампанія в районі завжди проходить на належному рівні. Впевнені, що 2019 рік не стане винятковим і якомога більша кількість дітей Ніжинщини зможуть максимально задовольнити потреби щодо організації якісного, змістовного та корисного літнього оздоровлення та відпочинку.

За інформацією сектору сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації