back

Президент малому бізнесу: Гарантую збереження існуючої спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності

15 квітня 2019

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу запевнив у незмінності свого курсу щодо захисту бізнесу.

Глава держави нагадав, що наприкінці лютого разом з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом зустрічався з представниками провідних ІТ-компаній, що працюють на українському ринку. Він зауважив, що тоді ще раз наголосив на рішучій налаштованості підтримувати ІТ-сектор. «Ми спільно плануємо створення всеохоплюючої підтримки та напрацювання необхідних механізмів для успішного розвитку ІТ-галузі в Україні», - підкреслив Президент.

 

«Говорили ми з ними і про ФОПи. Принагідно хотів би послати меседж малому бізнесу: гарантую збереження спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності у тому вигляді, в якому вона зараз функціонує», - заявив Петро Порошенко.

 

Глава держави повідомив, що сьогодні підписав закон про банкрутство. Він також подякував за принципову позицію в цьому питанні Верховній Раді України, Уряду. «Ми виконуємо свої обіцянки», - додав Петро Порошенко.

 

Президент також подякував голові комітету Верховної Ради України з питань податків Ніні Южаніній за те, що комітет розглянув закон про податок на виведений капітал. «Як би важко це не було, але ми вже знайшли порозуміння. Робимо це в координації з міжнародними організаціями, чекаємо місії, будемо говорити про ефективний діалог», - поінформував Петро Порошенко.

 

«Твердо переконаний, що і  питання щодо захисту бізнесу від силовиків, і питання щодо податку на виведений капітал – це є потужне джерело для внутрішніх інвестицій», - зазначив Президент.

 

Глава держави вкорте висловив думку про неприпустимість тиску з боку силових структур на бізнес. «Наголошую на тому, що силовики мають бути усунуті від будь-якого впливу на бізнес. Не лише СБУ. Ми обговорили і зараз буде презентована концепція реформування СБУ, де контррозвідувальний захист економіки, його функції будуть ліквідовані. Але тільки разом із зняттям подібних функцій і у МВС, і у прокуратури. Бо нічим вони один від одного не відрізняються, більше того, скоординувалися і ходять по колу», - сказав він.

 

«Звичайно, що наші зусилля «маски-шоу стоп», і інші сьогодні значно обмежили їх можливості. Але, на жаль, вони не ліквідовані. Тому законопроект про Національне бюро фінансових розслідувань, який вже був прийнятий до розгляду, має бути також прийнятий Парламентом», - зазначив Глава держави.

 

Прес-служба Президента України