back

СЛУЖБА “101” ЗАСТЕРІГАЄ!!!

15 квітня 2019

 

На минулому тижні виникло 7 пожеж:

Вдень 08 квітня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про загорання сухої трави на відкритій території за адресою: поблизу м. Ніжин. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 50 га.

Вночі 09 квітня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі за адресою: м. Ніжин, вул. Нахімова. Внаслідок пожежі вогнем знищено покрівля по всій площі, пошкоджено домашнє майно.

Вдень 09 квітня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про загорання сухої трави на відкритій території за адресою: поблизу с. Стодоли. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 30 га.

Вдень 10 квітня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про загорання сухої трави на відкритій території за адресою: поблизу м. Ніжин. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 2 га.

Ввечері 10 квітня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі за адресою: с. Дуболугівка, вул. Урожайна. Внаслідок пожежі вогнем знищено господарчу будівлю.

Вдень 11 квітня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про загорання сміття на відкритій території за адресою: м. Ніжин, вул. Мигалівська. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено сміття на площі 100 м.кв.

Ввечері 11 квітня до чергової частини служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку за адресою: м. Ніжин, вул. Московська. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджена перекриття та стіна житлового будинку.

Перевірку по всім вище вказаним фактам пожеж проводить Ніжинський ВП ГУ Національної поліції України в Чернігівській області.

З метою попередження виникнення пожеж, загибелі та травмування населення на них Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області попереджує:

  • обережне користування вогнем допоможе Вам зберегти роками надбане майно, а не рідко і життя Ваше та оточуючих Вас людей.
  • виходячи з дому, переконайтесь, що електричні та газові прилади відключені.
  • маленька іскорка може стати причиною великого лиха.
  • паління в стані алкогольного сп’яніння може призвести не лише до пожежі, а і до загибелі самої людини.

Звернення до батьків

Щорічно на Чернігівщині за участю дітей трапляється значна кількість  надзвичайних подій, внаслідок яких гинуть або одержують травми десятки малюків і підлітків.

Особливо загострюється ситуація у весняно-літній період, коли діти більше часу проводять на вулиці чи вдома без належного нагляду дорослих і в пошуках розваг часто вигадують небезпечні ігри з вогнем, газовими, електричними приладами, вибухонебезпечними предметами. Також причинами трагедій стає порушення заходів безпеки на дорогах і водоймах.

         Так, у Чернігові в одній з квартир двоповерхового житлового будинку внаслідок пустощів з вогнем 7-річного онука господарки виникла пожежа. Cкориставшись безконтрольністю бабусі, дитина вигадала небезпечні ігри з сірниками та підпалила іграшки. Вогнем пошкоджено облицювання стін в помешканні та речі домашнього вжитку.

          Це вказує на те, що підростаючому поколінню необхідно нагадувати, до яких наслідків призводить недотримання заходів безпеки та роз’яснювати, як поводити себе, щоб уникнути лиха.

Шановні батьки!

Управління ДСНС України у Чернігівській області та Управління освіти і науки облдержадміністрації звертаються до Вас з наполегливим проханням не залишати дітей без відповідного нагляду та частіше контролювати їхні розваги. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки та періодично роз`яснюйте правила поводження з вогнем, електричними й газовими приладами, на водоймах, а також під час виявлення вибухонебезпечних або інших підозрілих предметів. Зберігайте сірники і запальнички в недоступних для них місцях. Пам’ятайте, що безпека Ваших дітей залежить, насамперед, від Вас самих!

 

В Ніжинському районі працівники ДСНС проводять рейди по житловому сектору

Проблема виникнення пожеж у житловому секторі громадян викликає особливого занепокоєння у рятувальників ДСНС України. Слід зазначити, що з початку року зареєстровано 64 пожежі в м. Ніжині та Ніжинському районі. Біда, у переважній більшості випадків, трапляється в оселях соціально незахищеної категорії населення. Самотні громадяни похилого віку, інваліди, багатодітні та неблагонадійні родини, люди, які зловживають алкогольними напоями не завжди в змозі підтримувати належним чином пожежну безпеку своїх помешкань.

З метою профілактики пожеж, інших надзвичайних подій 11 квітня спільно з представниками засобів масової інформації проведений профілактично-роз'яснювальний рейд на території с. В.Дорога.

В ході роботи фахівці ДСНС у житлових будинках виявили порушення правил пожежної безпеки, зокрема пошкоджені дроти та скрутки електромереж, несправні пристрої обігріву і приготування їжі, тріщини у печах, а також відсутність металевого листа на дерев'яній підлозі перед топковим отвором тощо. Такі недоліки ставлять під загрозу життя власників осель та життя оточуючих. Співробітники ДСНС вказали господарям на наявні недоліки та провели роз`яснювальну роботу, під час якої довели вимоги заходів безпеки у побуті та першочергові дії у разі виникнення пожежі.

Зважаючи на те, що в Ніжинському районі виникають пожежі з причини дитячих пустощів з вогнем, особлива увага приділялась роз'яснювальній роботі серед батьків багатодітних родин щодо недопущення залишення дітей без нагляду, навчання підростаючого покоління правилам безпеки, зокрема як поводитись з сірниками, електроприладами, а також у разі виявлення вибухонебезпечних і підозрілих предметів.  Під час проведення профілактичної роботи рятувальники вручили мешканцям будинків листівки й пам'ятки з інструкціями з питань безпечного поводження у різних небезпечних ситуаціях.

Начальник Ніжинського МРВ

У ДСНС у  Чернігівській області

Кравцов Д.С.

 

Служба порятунку інформує.

Якщо Ви почули уривчасте звучання сирен, звукові сигнали підприємств, об’єктів, транспортних засобів, негайно увімкніть теле- і радіоприймачі на хвилях місцевих телерадіокомпаній або ФМ станції "Наше радіо" у діапазоні 104.3 та уважно прослухайте подальші повідомлення.

Після цього дійте без паніки та метушні у відповідності з отриманими вказівками і рекомендаціями. Переконайтеся, що дане повідомлення почули або побачили люди, які мешкають чи працюють поруч, особливо якщо це літні люди або люди із вадами зору чи слуху. Надайте допомогу дітям, вагітним, інвалідам та літнім людям.

Служба порятунку застерігає.

Не залишайте поза увагою залишені підозрілі предмети (пакунки, коробки, валізи, сумки, парасольки, іграшки тощо), підозрілі автомобілі, що залишені без нагляду на тривалий час поблизу місць скупчення людей: вокзалів, автостанцій, зупинок громадського транспорту, ринків, магазинів, розважальних закладів тощо.

Ні в якому разі не чіпайте та не намагайтеся їх відкрити або оглянути. Це мають робити тільки професіонали з вибухотехнічної служби. Про підозрілі предмети або автомобілі одразу повідомте по телефону 102 або 101. До їх приїзду зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до небезпечної знахідки та відведіть людей на безпечну відстань.  Пам’ятайте: Ваші своєчасні та грамотні дії допоможуть запобігти лиха.

 

Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області