back

На розширеній нараді обговорили актуальні питання життєдіяльності району

02 квітня 2019

 

 Сьогодні, 02 квітня, голова районної державної адміністрації Вячеслав Івашин провів розширену робочу нараду з актуальних питань життєдіяльності району. У роботі взяли участь заступники голови Сергій Батрак, Оксана Мелашенко, керівник апарату Тетяна Липко, керівники управлінь, відділів, секторів райдержадміністрації та районних установ.

 Під час наради були заслухані звіти  про стан справ у галузях освіти, медицини, соціального захисту, культури, сільського господарства,  роботу структурних підрозділів РДА, обговорені проблемні питання, які потребують вирішення.

 Значна увага керівництва райдержадміністрації під час обговорення була акцентована на питаннях проведення медичної реформи у районі,  виконання Урядової програми «Доступні ліки», організації пасажирських перевезень, виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та розрахунків за енергоносії.

 Начальник відділу агропромислового розвитку Марія Носенко інформувала про хід весняної посівної кампанії. Так, за її словами сільгосппідприємствами району вже посіяно ранніх зернових на площі 550 га. Наразі, викликає занепокоєння  значна кількість пожеж, що виникають внаслідок випалювання стерні. Це має негативні наслідки та завдає значної шкоди як навколишньму середовищу так і жителям району, адже зростає ймовірність пожеж у житлових та дачних будинках.

 На цьому також акцентував увагу і голова райдержадміністрації та закликав до відповідного реагування на такі правопорушення.

 Начальник управління соціального захисту населення Олександр Шевчун наголосив, що до 9 травня плануються виплати щорічної разової грошової допомоги учасникам бойових дій, інвалідам війни, учасникам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а також жертвам нацистських переслідувань.

 Начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Олександр Ярмак повідомив про підготовку до проведення в районі  щорічної акції « За чисте довкілля» та Дня благоустрою населених пунктів.

 З 01 квітня стартувала весняна призовна кампанія-2019, яка триватиме упродовж трьох місяців. А тому, на питанні забезпечення її проведення у районі, виконанні планових показників  призову на військову службу також було акцентовано окрему увагу.

    За підсумками розгляду питань на робочій нараді головою райдержадміністрації дано ряд доручень. 

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації