back

Нарада з питань пасажирських перевезень у районі

22 березня 2019

 

  Сьогодні, голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин провів нараду з питань пасажирських автомобільних перевезень у районі.

   Участь у роботі узяв заступник директора Департаменту економічного розвитку, начальник управління розвитку промисловості, транспорту і зв’язку Чернігівської ОДА Сергій Меженний, перевізники, які здійснюють свою діяльність у Ніжинському районі, сільські голови Перебудови, Переяслівки та Перемоги, представники Лосинівської ОТГ.

   Відкриваючи нараду, Вячеслав Івашин наголосив, що ситуація, яка склалась з перевезеннями по окремих маршрутах викликає соціальну напругу серед жителів тих населених пунктів, куди не ходять рейсові автобуси вже тривалий час. А тому, ми маємо прийняти виважені та конструктивні рішення, які б задовольнили як перевізників так і жителів сіл, які мають отримувати якісні послуги. Що стосується стану доріг, на які часто нарікають перевізники, то голова РДА запевнив, що в цьому році планується відремонтувати дороги до Леонідівки, Вікторівки, Дуболугівки, Великої Дороги, Данини, ст.Лосинівська, Перемоги, а також у напрямку Валентіїв та Перебудова.

   У ході конструктивного діалогу між представниками влади та перевізниками були знайдені домовленості щодо відновлення руху автобусів до Богданівки, Переяслівки та Перебудови уже найближчим часом. Надавати послуги  згодились перевізники Вікторія Талалаївська, Микола Пулинець та ТОВ «ВЕТТОР». Крім того, мова йшла і про маршрут Ніжин-Галиця через Вікторівку та Леонідівку, куди з початку березня  не їздить рейсовий автобус. По цьому питанню також  були прийняті відповідні рішення.

   Під час наради було обговорено ще ряд важливих питань, зокрема, щодо відшкодування за пільгове перевезення пасажирів, оптимізації маршрутної мережі району відповідно до змін, які відбулись у межах реформи децентралізації.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації