back

Їх поєднала любов до України. Представники різних національних культур зібрались на обласну акцію 

05 березня 2019

 

Уже вдруге в Ніжинському районі відбулася обласна акція національних культур «Пам’ятайте своє коріння і сплітайте єднання вінок».

 

Мета акції - презентувати розмаїття культури України через призму культур національних меншин, а також пропагувати ідею міжнаціональної єдності та принципу толерантності до представників різних національностей, які проживають в Україні.


Наприкінці минулого тижня під гостинним дахом Ніжинського районного будинку культури зібралися представники національних спільнот з Чернігова та з Ніжинського району.


Виступаючи перед присутніми, заступник голови районної державної адміністрації Оксана Мелашенко  зазначила важливість таких акцій, що єднають всі національності. Вона наголосила, що завдяки проведенню мистецьких заходів такого рівня, представники різних національностей відкривають творчу неповторність та неперевершеність власних культур.


Для представлення чернігівської делегації національно-культурних товариств до слова було запрошено ініціатора обласної акції «Пам’ятайте своє коріння і сплітайте єднання вінок», провідного методиста із зарубіжних зв’язків та національних спільнот обласного центру народної творчості  Поліну Борщенко.

 

У складі обласної делегації  на святі були представники ГО «Білоруське національно-культурне товариство «Сябри», ГО «Конгрес азербайджанців Чернігівської області», громадської організації ромів «Черген».


Ніжинщину представляли члени Спілки поляків у Ніжині «Астер», жителька с. Талалаївка, яка народилася та тривалий час проживала в Білорусі, багатонаціональна родина з с. Данина,  міжнаціональна родина з Криму, яка на даний час проживає в с. Талалаївка, а також творчі колективи та виконавці районного будинку культури.



Акція супроводжувалась справжнім калейдоскопом вражень від спілкування з представниками національних спільнот, пісень, танців, гуморесок, віршів у їх виконанні. Було і традиційне  інтерв’ю у присутніх в залі представників багатонаціональних сімей,  цікаві розповіді та спогади, якими ділились учасники заходу.

 

Усіх учасників та гостей Оксана Мелашенко відзначила солодкими подарунками та подякувала за чудове свято, котре дозволило познайомитись ближче з побутом, культурою, традиціями тих національностей, які вже десятиліттями проживають на території нашого району. 

 

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації

за інформацією районного будинку культури

Більш детальну інформацію читайте за: посиланням