back

Загальні збори жителів Липіврізької громади

07 лютого 2019

  Сьогодні, 07 лютого, відбулися загальні збори жителів села Липів Ріг.

Участь у зборах взяли перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак, керівник ФГ «Липіврізьке» Олексій Сутула, лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Павлина  Горбаченко, спеціаліст районного управління соціального захисту населення Маргарита Киричок.

На початку зібрання сільський голова Олексій Пелипканич прозвітував про роботу в 2018 році, зокрема, про виконання Програми соціально-економічного розвитку територіальної громади, використання коштів самооподаткування.

Під час обговорення присутні на заході мешканці села озвучили ряд актуальних питань, які найбільше хвилюють їх сьогодні. Серед них -  земельні питання, ремонт доріг, благоустрій кладовища, робота пересувних поштових відділень, проблеми з оплатою комунальних платежів тощо.

 Виступаючи перед присутніми, перший заступник голови райдержадміністрації зосередив увагу на ініційованих Президентом та Урядом України змінах, які в першу чергу змінили ситуацію на місцях і дали можливість місцевим радам мати кошти і повноваження вирішувати проблеми людей і розвивати території. Все, що ми зараз бачимо в громадах, – оновлені школи, садочки, дороги, новий транспорт, освітлення – це результат децентралізації. Реформа була покликана на те, аби покращити життя людей в конкретній громаді. 

А завдяки переданим Урядом повноваженням обласній державній адміністрації по здійсненню ремонту автомобільних доріг місцевого значення, тенденція відновлення автошляхів на Чернігівщині, і Ніжинщині зокрема, покращилась. Так, у минулому році у районі було відремонтовано доріг майже на 19 млн. грн.- наголосив Сергій Батрак. 

Впровадження новітніх реформ в освіті та медицині суттєво змінюють якість навчання дітей, отримання медичних послуг. Про запровадження практики сімейної медицини, Урядову програму «Доступні ліки» інформувала Павлина  Горбаченко. Вона також наголосила на необхідності укладання декларацій з лікарями, та зауважила, що велика кількість липіврізьців ще не підписали декларації.

Про соціальні пільги, призначення субсидії, її монетизацію, яка запроваджуватиметься за ініціативи Президента України Петра Порошенка, вже в березні цього року розповіла  Маргарита Киричок.

  Під час обговорення також були дані роз’яснення з приводу нових порядків розрахунку за електроенергію та газ.

Подякували жителі села за постійну допомогу, підтримку населеного пункту та тісну співпрацю Олексію Сутулі.

 

Сектор інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю райдержадміністрації